Artikel
Tweede kwartaal inzameling PMD in Coevorden scoort nog beter!

Wederom goede afvalcijfers voor inwoners van de gemeente Coevorden! Het tweede kwartaal na de invoering van de PMD-container (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons) laat nog betere cijfers zien. Ook in oktober, november en december van 2017 zijn er veel plastic, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons gescheiden van het restafval.

Nieuwe afvalmaatregelen en inzamelfrequentie
Vanaf 3 juli 2017 zijn de inwoners van de gemeente Coevorden bezig met het inzamelen van PMD in containers in plaats van in zakken. De cijfers laten zien dat het goed gaat. In december 2017 werd er 217% meer PMD-afval gescheiden van het restafval dan in diezelfde maand een jaar eerder. Van 24.520 kg PMD-afval in de gemeente Coevorden in december 2016, was dit nu 77.680 kg in december 2017. Dit is ook terug te zien in het restafval, daarin zien we een daling van 21%. Dat betekent dat er in de maand december 168.008 kg minder restafval in de gemeente Coevorden is ingezameld, dan in de maand december van vorig jaar.

Wethouder Jeroen Huizing: “Ik krijg veel reacties van inwoners van de gemeente Coevorden die vragen of we de inzamelfrequentie kunnen wijzigen. Het is goed om dat bericht vanuit de inwoners te horen. Op dit moment bekijken we samen met Area Reiniging wat de mogelijkheden zijn voor veranderingen van de inzamelfrequentie. Het doel daarvan is ook om de inzamelkosten omlaag te brengen en de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.”

Afvalscheidingswijzer
Inwoners die twijfelen in welke afvalbak zij hun afval moeten doen, kunnen kijken op www.afvalscheidingswijzer.nl. Daar kunnen zij het soort afval invoeren en vervolgens verschijnt in beeld in welke afvalbak het afval thuishoort.

Kijk voor meer tips en informatie over het scheiden van afval op www.afvalincoevorden.nl

Verminderen restafval
Landelijk is afgesproken om in 2020 de hoeveelheid huishoudelijk restafval te verminderen tot uiteindelijk maximaal 100 kilo per inwoner per jaar. Deze landelijke ambitie is door de gemeenteraad van Coevorden als uitgangspunt vastgesteld in de beleidsnotitie Van Afval Naar Grondstof in 2020.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto