.

.

 

.

Dorpsbelangen Sweel plaatst buurtpreventiebordjes

Vroeger had je de achterdeur altijd open staan, of je nu thuis was of niet. Tijden veranderen helaas. Ook in de dorpen gebeuren soms dingen. Maar het gevoel van gemeenschapszin of noaberschap is in veel dorpen gelukkig niet veranderd. Gaan je buren op vakantie?

Dan hou je een oogje in het zeil. In de buurtpreventieappgroep van Zweeloo houden heel wat waakzame ogen sámen het dorp in de gaten. En om criminelen te laten weten dat er op ze gelet wordt, plaatste Dorpsbelangen Sweel op initiatief van Margreet Schuiling en met medewerking van de gemeente Coevorden, afgelopen vrijdag bij de 5 toegangswegen van Zweeloo groene bordjes met de waarschuwing dat er in het dorp buurtpreventie aanwezig is.

Meldingen
Meestal is het rustig in de appgroep, maar zijn er opvallende zaken op het gebied van veiligheid of overlast? Dan worden die meteen naar elkaar geappt. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die zich verdacht verdraagt of een onbekende auto die wel heel vaak gesignaleerd wordt in een bepaalde straat. Hoe meer deelnemers, hoe effectiever deze veiligheidsappgroep is.

Aanmelden
Woont u Zweeloo wilt u ook deelnemen? Dan kunt u zich aanmelden door een mailtje met uw naam en mobiele nummer te sturen naar buurtpreventiezweeloo@gmail.com. De beheerder voegt u dan toe en stuurt u de spelregels van de appgroep. Ook in Aalden is er een buurtpreventieappgroep. Om u hiervoor aan te melden mailt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijschrift foto: Dorpsbelangen Zweeloo plaatste afgelopen vrijdag bij de vijf toegangswegen van Zweeloo groene bordjes met de 'waarschuwing' dat er in het dorp buurtpreventie aanwezig is. Initiatiefneemster Margreet Schuiling bevestigde bij het busstation, onder het toeziende oog van Johan Schieving, Maartje de Boer en Jan Pieters, het eerste bordje. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 20 maart 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel