.

.

 

.

Grote opkomst jaarlijkse wijk- en dorpenronde

Verkeersveiligheid in en om Meppen “hot issue”. Vorige week maandag, 12 maart, verwelkomden bestuur en leden van belangenvereniging “de Lange Möpper” burgemeester Bert Bouwmeester, wethouder Joop Brink, wijkagent Hans Bonhof en twee medewerkers van de gemeente ter gelegenheid van de jaarlijkse wijk- en dorpenronde.

De vergadering, onder leiding van Bert Bruinsma, vond plaats in eetcafé  “De Mepperdennen”. De opkomst was groot. Verkeersveiligheid in en om Meppen bleek een “hot issue”. De meningen waren verdeeld. Er werd langdurig gedebatteerd over mogelijkheden en onmogelijkheden.

Oversteken is riskant

Gewezen werd bijvoorbeeld op de risico’s van de donkere fietspaden voor schoolgaande kinderen. Voorts op de risico’s van het doorgaand verkeer dat Meppen passeert via een scherpe bocht van de De Kockstraat, voor welke straat de provincie en niet de gemeente verantwoordelijk is. Ook hier is oversteken voor kinderen, bejaarden en fietsers riskant. En die oversteek is onvermijdelijk voor wie van de bus gebruik maakt om maar een voorbeeld te noemen. Wijkagent Hans Bonhof bevestigde dat dit probleem al jaren onderkend wordt. Bert Bouwmeester benadrukte dat gemeente en bewoners samen moeten werken om bij de provincie adequate maatregelen te bepleiten want hij voorspelt dat het verkeer alleen maar drukker wordt.

Terugdringen geluidshinder
Daarvan weten bewoners van de Mepperstraat mee te praten. De risico’s en geluidshinder van toenemend verkeer en dan met name het vrachtverkeer, is voor een flink aantal bewoners een grote zorg. Namens deze groep pleitte Agnes van Eupen voor maatregelen ter verbetering van de veiligheid en terugdringen van de geluidshinder. Zij deed een beroep op de bestuurders oplossingen te zoeken die de veiligheid van voetgangers en fietsers verbeteren en die tevens bijdragen aan een reductie van de geluidsoverlast door zwaar verkeer dat over de met klinkers verhoogde kruispunten rammelt.

Boer-vriendelijke aanpassingen
Het appèl dat Agnes deed op de bestuurders is niet nieuw, integendeel. Modernisering van de straat werd 10 jaar geleden al noodzakelijk geacht, maar werd toen en nu nog door de gemeente gekoppeld aan de vervanging van het riool. En wat blijkt, het riool doet het nog prima en de eerstvolgende controle van het riool is gepland over 8 jaar. Dat is goed nieuws voor wat de degelijkheid van het riool betreft, maar neemt de zorgen met betrekking tot verkeersveiligheid niet weg. De reactie van de bestuurders was begripvol, maar oplossingen liggen in een ver verschiet. Daarbij waren er ook dorpsgenoten die zich zorgen maken over maatregelen die het landbouwverkeer beperken in hun bewegingsvrijheid. Daar lijden jonge ondernemers onder en dan “bloedt het dorp dood”. Wat nodig is zijn boer-vriendelijke aanpassingen. Tja, wat nu.

De verkiezingen komen er aan, een goede gelegenheid om onze stem te laten horen in de hoop dat de Meppenaren en de gemeente het eens worden over een eigentijdse oplossing.  En dat wordt tijd ook, want het  onderwerp is belangrijk genoeg. Tot dat moment blijven de zorgen bestaan, behalve over het riool.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 20 maart 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel