.

.

 

.

Van Palmpasen tot en met Pasen (2)

in Zweeloo, Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Wezuperbrug. In Oes Eig’n Kraantien van vorige week stonden de activiteiten vermeld die plaatsvonden rond Palmpasen. Hieronder een verdere opsomming, met wat bijzonderheden, voor déze week. Weet je WELKOM, inwoners en vakantiegangers (m.u.v. waar anders vermeld wordt).

Dinsdag 27 maart is de kerk in Zweeloo geopend van 19.00 – 20.00 uur, voor een moment van stilte en bezinning. Stenen en rotsen zullen een rode draad vormen in deze Stille Week en met Pasen.

Woensdag 28 maart: eveneens inloopmogelijkheid in de kerk in Zweeloo, van 19.00-20.00 uur.

Donderdag 29 maart: dienst in de kerk in Aalden, 19.30 uur: op deze Witte Donderdag wordt de Maaltijd van de liefde, de dienende liefde, gevierd. De cantorij verleent haar medewerking.

Donderdag 29 maart: van 19.00-20.00 uur weer gelegenheid voor stilte en bezinning in de kerk in Zweeloo.

Vrijdag 30 maart: kerk in Aalden, 19.30 uur: een speciale dienst, waar kruiswegstaties een centrale rol spelen: verbeeldingen van ‘het verhaal’ , zoals het tóén speelde, en doorgetrokken naar onze tijd. Bijzonder is dat deze kruiswegstaties door leden van verschillende groepen in de gemeente, jong en oud, gemaakt zijn.

Vrijdag 30 maart: kerk in Zweeloo, 19.30 uur: Viering van het Heilig Avondmaal.

Zaterdag 31 maart: In Wezup krijgen de kinderen in de basisschoolleeftijd een uitnodiging: eerst het jaarlijkse uitje, en dan Paaseitjes zoeken in één van de prachtige tuinen aldaar. Voor dat eitjeszoeken krijgen ook de nog jongere kinderen een uitnodiging. De organisatie is in handen van de Dorpsvereniging Wezup.
In Zweeloo organiseert Dorpsbelangen Zweeloo voor de Zweeler kinderen op het veldje aan het Klooster, bij “ Demeter”, op deze middag paaseitjeszoeken.

Zaterdag 31 maart: jongeren zullen in deze Paasnacht een PAAS-CHALLENGE houden: van 8.00 ‘s avonds tot 8 uur op de Paasochtend zijn zij bij elkaar in De Drieklank bij de kerk in Aalden, en gaan ze op stap, om op verschillende, actieve, manieren deze Paasnacht te beleven.

Zaterdag 31 maart, 21.00 uur: in de kerk in Aalden wordt de overgang van de dood van Jezus naar zijn opstanding, het doorbreken van het Licht, gevierd. Medewerking door de cantorij.

Zondag 1 april, 9.30 uur: Paas- én doopfeest in de kerk in Aalden. Medewerking door de cantorij, Karen Askes op saxofoon en Elon de Lange op trompet.

Zondag 1 april, 10.00 uur: kerk in Zweeloo: organist Cees Roubos en trompettist Freek Slagman verlenen hun medewerking aan deze feestelijke dienst. 

Maandag 2 april, 13.30 uur: in Meppen kan in het jeneverbesgebied “De Palms” (einde Middendorpsstraat) naar paaseitjes gezocht worden, in diverse leeftijdscategorieën: van jong tot oud welkom! Aansluitend de traditionele eiergooiwedstrijden. Twientiesveen organiseert deze beide activiteiten.

Maandag 2 april: Paasvuren sluiten deze paasdagen af. Kom kijken, wordt zwart (gemaakt), zoek de warmte en de gezelligheid op onderstaande plekken:

Aalden/Zweeloo, achter het sportveld, 19.30 uur. Organisatie in handen van de beide Belangenverenigingen. En Stichting Zweelermarkt verkoopt koffie, thee, limonade en snert.

Benneveld: 20.00 uur: aansteken van de Paasbult door kinderen die ‘s middags de benodigde fakkels hebben gemaakt. De Paasbult is te vinden aan de Westersteeg en drijvende kracht achter deze activiteiten is buurtvereniging “De Noabers”.

Meppen: De Volmachten van de Boermarke houden een oogje in het zeil bij bouw en in brand steken door kinderen van het paasvuur, om  ongeveer 19.30 uur. IJs- en activiteitenvereniging Twientiesveen zorgt (voor een vrijwillige bijdrage) voor een borreltje bij de bult. Plaats: buiten Meppen, bij camping linksaf (Kampdijk).

Geen paasvuur meer in Wezuperbrug. “Vroeger” werd o.a. op het land van Meijering en Voortman een paasbult gemaakt.
Maar in de buurt kan toch van een paasvuur genoten worden, en wel in Wezup. Vorig jaar besloot men geen paasvuur meer te maken (te veel geregel, te veel ‘ foute zaken’ op de bult enzovoort). Maar het werd gemist, en de Dorpsvereniging voor de regelzaken en de Boermarke voor de uitvoering sloegen de handen ineen, zodat er dit jaar weer op de traditionele plek aan de Koestukkenweg ‘ tegen zonsondergang’ een paasvuur in brand gestoken kan worden.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 maart 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel