.

.

 

.

Geslaagde reünie 125-jarig bestaan Rederijkerskamer Ontwikkeling

Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een zeer geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Vorig weekend ontving het bestuur van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo spelers en oud-spelers.

Herinneringen en anekdotes werden opgehaald, foto’s gedeeld, alle toneelboekjes van de voorgaande voorstellingen doorgelezen en de oude kleding gepresenteerd. Naast de viering van het 125-jarig bestaan, werd er ook afscheid genomen van de ‘grime-dames’ Gineke Kolk en Ina Been. Zij waren beide al meer dan 55 jaar lid van de Rederijkerskamer, en hebben de spelers in de afgelopen jaren op kundige wijze voorzien van pruiken en schmink.

‘We bestaan al zo lang omdat we onze spelersgroep blijven verjongen, en we een loyale kerngroep hebben van spelers’, aldus Albert Hilbrands, voorzitter van de toneelvereniging. De blijspelen worden al bijna zeventig jaar uitgevoerd in Bistro Tante Sweel. De lezerscommissie is alweer druk doende om een stuk te kiezen voor het 126e jaar van de vereniging, in januari 2019.

Bijschrift foto: Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Op de reünie en feestavond van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo kwamen vorig weekend vele belangstellenden af. Hoofdmoot van de viering van het illustere jubileum was een reünie van leden, oud-leden en speciale genodigden. (Foto: Suzanna de Lange)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 maart 2018.  

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel