Artikel
Gemeente investeert miljoenen in opknappen wegen en fietspaden

Grootste deel budget gaat naar asfaltwegen in het buitengebied. De gemeente Coevorden start op korte termijn met een grote opknapbeurt van het wegen- en fietspadennet. Een in het oog springend project is onder meer een nieuwe deklaag op de Wezuperstraat.

De gemeente noemt het belangrijk dat de wegen in onze gemeente van goede kwaliteit zijn. “Hiermee zorgen we voor een leefbare en veilige omgeving voor onze inwoners en ondernemers, maar ook voor toeristen. Met de investeringen die we dit jaar en volgend jaar doen en het structureel hogere budget, werken we de komende twee jaren aan een toekomstbestendig en acceptabel niveau van onze wegen.”

Door de raad werd in het najaar van 2017 al besloten om voor het wegonderhoud voor 2018 het bestaande budget van € 685.000 jaarlijks structureel met € 500.000 te verhogen en voor 2018 en 2019 incidenteel met € 1.500.000.
Asfaltwegen buitengebied

De onderhoudswerkzaamheden voor 2018 richten zich vooral op de asfaltwegen in het buitengebied van de gemeente, maar ook een groot aantal fiets- en voetpaden worden verbeterd. Zoals met de raad is afgesproken, besteedt de gemeente het grootste deel van het budget aan de asfaltwegen in het buitengebied. Hier is de grootste achterstand in het onderhoud. Vooral in de stad Coevorden en de omliggende wijken gaat de gemeente voetpaden herstellen.

Positief financieel beeld
De gemeentelijke budgetten voor wegenonderhoud stonden een tijd onder druk. Dat had niet alleen te maken met de afgelopen periode waarin de gemeente Coevorden het financieel zwaar had. Al sinds 2010 is er bezuinigd op het onderhoud van het gemeentelijk wegenbestand. Deze bezuinigingen hebben zichtbaar effect gehad op de kwaliteit van het gemeentelijke wegennet. Nu de financiële vooruitzichten van de gemeente weer een positief beeld laten zien, kan de gemeente Coevorden weer vooruit kijken. Op naar een stabiel, toekomstbestendig en acceptabel niveau van wegenonderhoud

De eerste werkzaamheden aan het wegennet in de gemeente Coevorden starten naar verwachting in april van dit jaar. Op dit moment loopt de aanbestedingsprocedure.

Bijschrift foto: De gemeente Coevorden investeert de komende tijd fors in de verbetering van het wegen- en fietspadennet. Ook de Wezuperstraat wordt flink onder handen genomen. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 6 maart 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Samen verduurzamen levert meer voordeel op!

Gezamenlijke stroomopwekking biedt kansen voor inwoners van voormalige gemeente Zweeloo Samen verduurzamen levert meer voordeel op!...

dinsdag, 29 mei 2018

Lees verder

Nieuw in gezondheidscentrum Zweeloo: Podopraktijk Pol

Kennismaking tijdens ‘Open dag’ vrijdag 1 juni a.s. van 10.00 - 14.00 uur. Mijn naam is Marjolijne Pol. Ik ben pedicure en registerpodoloog en woon samen met mijn man Rob en onz...

woensdag, 23 mei 2018

Lees verder

Terugblik op 25-jarig jubileum van de Korenhof

Afgelopen week werd het 25-jarig jubileum van woonwijkcentrum De Korenhof gevierd. In een fotoreportage van Monique en Shelly Jonkman blikken we terug op de zeer geslaagde festivi...

dinsdag, 22 mei 2018

Lees verder
Willekeurige foto