.

.

 

.

Sweelodie maakt internationale tournee

‘Voor iedereen een reis om nooit te vergeten !’ Begin van dit jaar werd SWEELODIE gevraagd om een tweetal optredens te verzorgen in Portugal. Alleen de vraag al was heel bijzonder. ‘Goh, ze willen met ons optreden, wat fantastisch! Natuurlijk waren we heel erg trots’, doen Anneke Kregel en Elly van Eijbergen verslag van de eerste buitenlandse reis van Sweelodie.

Helaas konden niet alle zangeressen van de partij zijn, maar de stemverhouding was goed en dus konden de voorbereidingen met 24 zangeressen beginnen. Na de eerste repetitie straalde het gezicht van dirigent Jochem Weggemans; wat een volume. Op naar Portugal, dat komt goed!
Op 23 maart om 2.15 uur stond de bus klaar bij de Korenhof en met slaperige oogjes werd de reis begonnen. De koffie en thee in de bus smaakten uitstekend en de stemming kwam er goed in, blikken Elly en Anneke terug.

Mooi Portugal
De vliegreis verliep volgens plan en om 9.00 uur landde de Boeing op het vliegveld van Lissabon. ‘Met de door ons gastkoor verzorgde bus reden we door een regenachtig, maar o zo mooi Portugal naar Evora. De rest van de dag was vrij en er werd al snel een heel gezellig cafeetje ontdekt.’

Op zaterdag was het eerste optreden gepland in een prachtige kapel. ‘Voor een volle kerk werd een spetterende uitvoering gegeven. Tevreden en voldaan werd na het nuttigen van een door het gastkoor bereide maaltijd, nog even na gefeest in ‘ons’ cafeetje.’

Laaiend enthousiast
Zondag op weg naar Montijo. Het weer knapte al wat op en de zon liet zich regelmatig zien. Ook hier mochten we weer in een prachtige kapel van het Museum voor sacrale kunst optreden. Het publiek was laaiend enthousiast en bleef maar applaudisseren. Dat resulteerde in twee toegiften. Na genoten te hebben van de gastvrijheid van het gastkoor in Montijo zijn we vertrokken naar het hotel in Lissabon’,

Kick
Maandag stralend weer en een vrije dag om Lissabon te verkennen. We deden dat in aparte groepjes. En wat is het dan toch prachtig dat je een aantal straatmuzikanten ontmoet en samen muziek gaat maken. Het gebeurt dan zo maar dat alle koorleden vanuit verschillende straten aan komen lopen en aansluiten. Een echte flashmob. Er kwam steeds meer publiek op af. Wat een kick! Maar….aan alles komt een eind. Zo ook aan onze reis naar Portugal. Om 18.00 uur naar de luchthaven en om 00.30 weer terug op Schiphol. Voor iedereen een reis om nooit te vergeten, aldus Elly en Anneke.

Drents Zangfestijn
Komende zaterdagavond is het 43 leden tellend zangkoor te bewonderen tijdens het Drents Zangfestijn in De Tamboer in Hoogeveen. Het avondprogramma van dit tweejaarlijks evenement, georganiseerd door Bond van Koren in Drenthe, begint om 18.00 uur.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 3 april 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel