Artikel
Beweeg-/speel- en beleeftuin in Zweeloo

Leuke belevenissen zijn voor onze bewoners…. onbetaalbaar….. maar kosten vaak wel geld. Graag laten wij u kennis maken met onze stichting Zorg met Sterren. Deze stichting is in 2014 ontstaan vanuit onze behoefte om bewoners van Woongroep Zweeloo en deelnemers van Zorgboerderij ’t Haantje af en toe iets extra’s te kunnen bieden.

Op de woongroep in Zweeloo en de zorgboerderij in ’t Haantje wonen en werken mensen met een gevarieerde ondersteuningsbehoefte. Deze mensen, met een lichamelijke en/ of geestelijke beperking, worden in een natuurlijke omgeving gestimuleerd om zichzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. De woongroep ligt in de rustige dorpskern van Zweeloo waardoor er veel betrokkenheid is bij het dorp.

Om de betrokkenheid in en met het dorp te vergroten en onze bewoners te stimuleren tot bewegen hetgeen mentaal en lichamelijk positieve effecten heeft, wil de Stichting Zorg met Sterren een beweeg / sport en beleeftuin realiseren in de tuin van woongroep Zweeloo.
De tuin ligt centraal in het dorp en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op deze wijze willen wij letterlijk en figuurlijk actief participeren.

Duidelijk zal zijn dat naast de vrijwilligers die meehelpen bij de aanleg van de tuin wij ook behoefte hebben aan financiële middelen voor de aanschaf van de benodigde materialen.

De Stichting Zorg met Sterren realiseert financiële draagkracht door het organiseren van markten, het venten met allerlei vaak zelfgemaakte producten, sponsoren, donateurs etc

Op deze wijze hebben wij  met hulp van vrijwilligers en donateurs de afgelopen jaren een aantal mooie initiatieven en leuke uitjes kunnen financieren. Er is bijvoorbeeld een prachtige duofiets aangeschaft om te kunnen genieten van mooie fietstochten in de natuur.
De financiële draagkracht van de Stichting is echter nu niet voldoende om de beweegtuin in zijn geheel uit eigen middelen te kunnen realiseren en daarom hopen wij op naast vrijwilligers die ons willen meehelpen op financiële ondersteuning.

Mogen wij daarom een beroep op u doen voor een financiële bijdrage aan onze beweegtuin? IBAN: NL34 RABO0187648174 t.n.v. Stichting Zorg met Sterren.                         

Wij willen de tuin graag maken op 22 en 23 juni 2018.

Mocht u een bedrijf / team o.i.d. weten die daaraan wilt meewerken zijn wij ook heel blij met die steun.
Wij hopen op een snelle positieve reactie.

Stichting Zorg met Sterren

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Joop Westendorp: ‘Wees sterk en optimistisch’

Het levensverhaal van Joop Westendorp begint in Rotterdam, een bruisende wereldstad met ruim 600.000 inwoners. Joop denkt er nog vaak aan terug. De Rotterdamse mentaliteit wordt geroemd vanwege de open hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Bevolking Zweeloo smeedt plannen voor Zuidenveld

Afgelopen zaterdagavond konden de inwoners van Zweeloo in dorpshuis De Spil bepalen welke boog en welke praalwagens de eer van het dorp bij de Zuidenveldtentoonstelling in juli 2019 hoog zullen hou...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto