.

.

 

.

Muziek maken is plezier

Dat muziek maken inderdaad veel plezier geeft, was te zien en te horen afgelopen donderdag tijdens een goed bezochte ‘instrumenten-carrousel’. Margot Grobbe, die blokfluitles geeft, biedt jaarlijks aan de les-kinderen, en verder aan alle geïnteresseerden, de mogelijkheid (vervolg)instrumenten te bekijken en te bespelen. Een instrumentenproeverij.

Crescendo en BOM als muziekverenigingen waren uitgenodigd, ook Nathalie Touwen was aanwezig, evenals de Rijdende Popschool. Ook een ándere manier van muziekmaken was te horen, en wel in de vorm van kinderkoor Ozewiezewoze uit Sleen. Hun dirigent liet tevens bamboefluiten zien, zelf te maken, en te bespelen. Verder waren er grote blaasinstrumenten, trommels, xylofoon, piano, gitaren, drumstel….. de aanwezige kinderen lieten zich goed horen. De avond werd geopend met een optreden van de blokfluitgroep en door zang van het kinderkoor. Aan het eind werd ook een lied gezongen door het koor, maar toen ‘begeleid’ door een adhoc tweedestemkinderkoortje. De Rijdende Popschool had de kinderen in een uurtje een lied aangeleerd, op gitaar en drumstel, met zang, en dit alles versterkt, wat de kids een professioneel gevoel gaf.

De opzet van Margot is dus het ‘proeven van instrumenten’, met daarbij vooropgesteld dat (samen) muziek maken veel plezier kan geven! Ze was blij dat de aanwezige volwassenen hun inzet in deze opzet getoond hebben. Aanbieders o.a. uit onze eigen omgeving, en wie weet zijn er kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen en zich later gaan aanmelden.


Rest nog te melden dat de Rijdende Popschool, uit Groningen, donderdag 12 april (zoals ook gemeld in de folder die met OEK mee kwam in week 13) in de zaal van de Aeldermeent kennismakingslessen zal geven: voor kinderen van 15 tot 17 uur, voor volwassenen van 19 tot 21 uur.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 april 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel