Artikel
Beweeg-/speel- en beleeftuin in Zweeloo

Leuke belevenissen zijn voor onze bewoners…. onbetaalbaar….. maar kosten vaak wel geld. Graag laten wij u kennis maken met onze stichting Zorg met Sterren. Deze stichting is in 2014 ontstaan vanuit onze behoefte om bewoners van Woongroep Zweeloo en deelnemers van Zorgboerderij ’t Haantje af en toe iets extra’s te kunnen bieden.

Op de woongroep in Zweeloo en de zorgboerderij in ’t Haantje wonen en werken mensen met een gevarieerde ondersteuningsbehoefte. Deze mensen, met een lichamelijke en/ of geestelijke beperking, worden in een natuurlijke omgeving gestimuleerd om zichzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. De woongroep ligt in de rustige dorpskern van Zweeloo waardoor er veel betrokkenheid is bij het dorp.

Om de betrokkenheid in en met het dorp te vergroten en onze bewoners te stimuleren tot bewegen hetgeen mentaal en lichamelijk positieve effecten heeft, wil de Stichting Zorg met Sterren een beweeg / sport en beleeftuin realiseren in de tuin van woongroep Zweeloo.
De tuin ligt centraal in het dorp en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op deze wijze willen wij letterlijk en figuurlijk actief participeren.

Duidelijk zal zijn dat naast de vrijwilligers die meehelpen bij de aanleg van de tuin wij ook behoefte hebben aan financiële middelen voor de aanschaf van de benodigde materialen.

De Stichting Zorg met Sterren realiseert financiële draagkracht door het organiseren van markten, het venten met allerlei vaak zelfgemaakte producten, sponsoren, donateurs etc

Op deze wijze hebben wij  met hulp van vrijwilligers en donateurs de afgelopen jaren een aantal mooie initiatieven en leuke uitjes kunnen financieren. Er is bijvoorbeeld een prachtige duofiets aangeschaft om te kunnen genieten van mooie fietstochten in de natuur.
De financiële draagkracht van de Stichting is echter nu niet voldoende om de beweegtuin in zijn geheel uit eigen middelen te kunnen realiseren en daarom hopen wij op naast vrijwilligers die ons willen meehelpen op financiële ondersteuning.

Mogen wij daarom een beroep op u doen voor een financiële bijdrage aan onze beweegtuin? IBAN: NL34 RABO0187648174 t.n.v. Stichting Zorg met Sterren.                         

Wij willen de tuin graag maken op 22 en 23 juni 2018.

Mocht u een bedrijf / team o.i.d. weten die daaraan wilt meewerken zijn wij ook heel blij met die steun.
Wij hopen op een snelle positieve reactie.

Stichting Zorg met Sterren

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Grote opkomst jaarlijkse wijk- en dorpenronde

Verkeersveiligheid in en om Meppen “hot issue”. Vorige week maandag, 12 maart, verwelkomden bestuur en leden van belangenvereniging “de Lange Möpper” burgemeester Bert Bouwmeester, wethouder Joop Brink, wijkagent Hans Bonhof en ...

dinsdag, 20 maart 2018

Lees verder

Komen, gaan en blijven

In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die ‘van elders’ in één van onze dorpen zijn komen wonen. In OEK staat regelmatig iets te lezen over mensen die, tij...

dinsdag, 20 maart 2018

Lees verder

Van Palmpasen tot en met Pasen

in Zweeloo, Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Wezuper...

dinsdag, 20 maart 2018

Lees verder
Willekeurige foto