Artikel
Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen Coevorden

De gemeente Coevorden organiseert op 21 maart - na het sluiten van de stembussen - een uitslagenavond in het Hof van Coevorden. Tijdens deze avond worden de voorlopige uitslagen van de verschillende stembureaus in de gemeente gepresenteerd, worden er kandidaten geïnterviewd en is er muziek.

De avond is openbaar en voor alle inwoners toegankelijk. De avond wordt gepresenteerd door Erwin Kikkers, bekend van RTV Drenthe en inwoner van Dalen.


Programma
Na de inloop vanaf 21.00 uur begint rond 21.30 uur het programma. Burgemeester Bouwmeester blikt terug op de verkiezingsdag en leerlingen van De Nieuwe Veste vertellen over de exitpoll die ze overdag houden. De rest van de avond wisselen muziek en reacties van kandidaten af met voorlopige uitslagen van stembureaus uit de gemeente. Nadat de voorlopige uitslag van het laatste stembureau binnen is, worden alle lijsttrekkers gevraagd naar hun reactie.
Uitzending
Tijdens de avond geeft de gemeente regelmatig updates via haar sociale media: Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast doet de lokale omroep ZO!34 verslag van de avond. Deze uitzending is op verschillende manieren te bekijken en schakelt tussen Coevorden en Emmen. Via internet kunnen inwoners de uitzending volgen via www.zo34.nl. Bij Ziggo is ZO!34 te vinden via kanaal 7 (analoog) en 45 (digitaal) en bij KPN via kanaal 1384. Verdere kijkinformatie is te vinden op de website van ZO!34.
Voorlopige uitslagen
Alle uitslagen die worden gepresenteerd zijn voorlopige uitslagen. Tijdens de avond worden de behaalde stemmen per partij bekendgemaakt. Naar verwachting zijn de volgende dag de stemmen per kandidaat bekend. De uitslag is definitief als deze is vastgesteld door het hoofd/centraal stembureau in Coevorden. Deze zitting is op vrijdag 23 maart om 10.00 uur in het Hof van Coevorden. De zitting is openbaar.
Verkiezingsdag
Tijdens de verkiezingsdag laat de gemeente via verschillende sociale media zien hoe de dag verloopt. Jongeren van De Nieuwe Veste houden in de ochtend een exitpoll, de uitslag daarvan maken ze rond 13.45 uur bekend. Burgemeester Bouwmeester brengt ’s ochtends zijn stem uit, samen met Jill Wolf van de Jongerenraad Coevorden. Daarna bezoeken ze samen een aantal stembureaus.
 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto