.

.

 

.

Gastexpositie van werken van ds. Dirk Werner

Afgelopen zaterdag werd in de Kunstenaarsherberg de expositie geopend van werken van voormalig predikant (1953-1959) in Zweeloo, ds Dirk Werner. De zoon van Dirk Werner sprak in zijn openingswoord over de tijd van zijn vader in Zweeloo en de herinneringen die de familie heeft, ontstaan door de verhalen van hun ouders.

Ook hebben ze goede herinneringen aan Drenthe door de periode die zijn ouders in Assen hebben gewoond en waarin veel schetsjes en schilderijen zijn gemaakt van Drenthe.

De tentoonstelling telt 35 schilderijen en tekeningen van Drentse landschappen en boerderijen uit de periode 1956-2001. Enkele van zijn schetsboekjes uit 1956-1957 maken deel uit van deze tentoonstelling waarin schetsen staan van boerderijen in Zweeloo en Aalden, van het kerkje en de pastorietuin in Zweeloo.

Openingstijden: zaterdag- en zondagmiddagen tot 27 mei van 13.00-17.00 uur.

Schenking
De familie Werner heeft de werken beschikbaar gesteld en een deel daarvan geschonken aan Zweeloo kunstenaarsdorp. Een deel hiervan is te koop, een deel blijft beschikbaar voor tentoonstellingen in de kunstenaarsherberg en om in voorkomende gevallen uit te lenen.

Bij de foto: Schilderij van Dirk Werner en een portretfoto van ds Werner.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 april 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel