Artikel
Van gft naar (gratis) compost voor de tuin

Op zaterdag 17 maart kun je als inwoner van de gemeente Coevorden gratis compost ophalen bij de milieustraten van Area in Coevorden en Zweeloo. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van gft (groente-, fruit- en tuinafval). Rond 9.00 uur vult wethouder Jeroen Huizing op de milieustraat in Zweeloo (Kieveen 4) de eerste emmer of aanhangwagen met compost. De milieustraat in Coevorden (Morseweg 2) is dan ook geopend. 

 

Van het in Coevorden ingezamelde gft wordt door afvalverwerkingsbedrijf Attero compost en biogas gemaakt. Wethouder Jeroen Huizing: “Door het teruggeven van compost aan inwoners, tijdens de landelijke compost dag, laten we zien dat het scheiden van afval nut heeft. Van afval worden veel nieuwe grondstoffen en producten gemaakt. Compost is daar een mooi voorbeeld van.”

OP = OP
De gratis compost is alleen op zaterdag 17 maart op te halen bij de milieustraten van Area in Zweeloo (Kieveen 4) en Coevorden (Morseweg 2). Let op: OP = OP. De openingstijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost opgehaald worden (max. 1,5 m3 per huishouden). Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto