.

.

 

.

Ecologisch bermbeheer

Nationale zaaidag op zondag 22 april in Benneveld. Met ingang van 2017 zijn wij in Benneveld overgestapt op ecologisch bermbeheer. Door maaien en het maaisel af te voeren verschraalt de berm. Op den duur ontstaat meer variatie in de vegetatie.


De berm wordt bloemenrijk. Dit is een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten. De zaden en insecten zijn een waardevolle voedselbron voor vogels.
De bermen worden ook mooier om te zien.

De ervaringen van vorig jaar waren zo goed dat de gemeente Coevorden heeft besloten om het ecologisch bermbeheer uit te breiden. Ook Aalden, Wezup, Noord-Sleen en Dalen hebben zich aangemeld.

Bermen inzaaien
Op zondag 22 april 2018 is het nationale zaaidag. Op vele plaatsen in het land worden dan bloemen gezaaid voor de bijen en de vlinders. Ook in Benneveld gaan we aan de slag. Door de aanleg van een nieuwe waterleiding is een aantal bermen braak komen te liggen. Deze bermen zaaien wij in met een zaadmengsel van inheemse plantensoorten, die van oorsprong in Drenthe voorkomen.

Wij nodigen iedereen uit om op zondag 22 april mee te helpen met het inzaaien. Geïnteresseerden leggen wij graag uit hoe ecologisch bermbeheer aangepakt kan worden. We verzamelen om 13:30 uur op de Brink. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Neem een hark mee om het zaad in te werken. In verband met de planning graag van te voren opgeven bij Gijsbert Six (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-24255303)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 april 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel