Artikel
Vervolg Down Under avontuur van Salvador en Claudia

Iets later dan gepland volgt weer een nieuwe update van de reis door Australië. Eind januari, in nummer 5 hoorden jullie voor het laatst van Salvador en Claudia. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?

Menigeen jaloers
Wellicht hebt u meegelezen via hun blog, dan hebt u kunnen zien dat het tweetal bepaald niet stil zat. Elke dag viel er weer wat nieuws te zien. De natuur in Australië is dusdanig divers dat je er werkelijk niet op raakt uitgekeken. Toen we de vorige keer van het tweetal hoorden zouden ze net aan the Great Ocean Road beginnen. Deze prachtige route (van 243 km) leidt veelal langs de kust, maar ook door prachtige bossen. Wanneer je aan een Australiër verteld dat je deze route hebt gereden is menigeen jaloers. Meerdere malen is gebleken dat deze twee reislustige Aaldenaren meer van het continent hebben gezien dan de meeste Aussies. Tja, het is er ook zo groot… Alles bekijken is dus zelfs voor de bewoners niet mogelijk. Ook Claudia en Salvador moesten keuzes maken. Een highlight was zeker The Blue Lake in Mount Gambier. Dit kratermeer in een vulkaan verkleurd binnen een paar dagen van grijs, naar het meest onvoorstelbare blauw. De kleur is werkelijk niet te beschrijven en zelfs op een foto komt het nauwelijks tot zijn recht.

In the middle of Nowhere’
“Een ander hoogtepunt was onze vlucht boven de Flinders Ranges en specifieker gezegd over the Wilpena Pound,” verteld Claudia. “Deze magnifieke bergketen van meer dan een kilometer hoog loopt in een cirkel en is door tektonische aardverschuivingen gevormd. Vanaf de grond lijkt het gewoon een rij bergtoppen, pas vanuit de lucht is te zien hoe groot dit gebied is.” In Flinders Ranges National Park heeft het tweetal een aantal dagen werkelijk ‘in the middle of Nowhere’ gekampeerd. Bushcamping, zoals de Aussies dat noemen. Je parkeert je camper ergens (via de Wikicamps app is te vinden waar mooie plekjes zijn) en geniet van de natuur en van het feit dat er niets om je heen is. Zelfs geen toilet in de meeste gevallen, je moet echt zelfvoorzienend zijn.

Een groot voordeel van deze plekjes is dat je nogal wat ‘wildlife’ kunt zien. Kangaroos en emu’s in de meeste gevallen, maar ook een enorme slang kwam voorbij glijden.

Mulle zand

‘Gaat dat Bushcamping dan wel als je rolstoelgebonden bent zoals Salvador?’ We horen jullie deze vraag bijna stellen. Het antwoord is: “Zeker wel!” Met enige inventiviteit en creativiteit lukt dat allemaal, als je tenminste het meest mulle zand weet te vermijden... Claudia heeft de camper één keer vast weten te rijden tijdens het inparkeren voor een mooie horizontale plek om te overnachten. Op dat moment was Salvador wel even zuur. Hij kon vanaf de kant aanwijzingen geven, maar echt helpen lukte niet goed. Tegen de tijd dat het tweetal – met takken en stenen onder de achterwielen al heen en weer wiegend van voor naar achteren – de camper bijna bevrijd had kwamen er vriendelijke Engelsen om met een laatste duwtje in de rug het mulste zand te overwinnen. Een gezellige avond volgde, er was natuurlijk volop om over te praten met deze mede-backpackers. Ook zij hielden van een spelletje en Salvador en Claudia waren op stap gegaan met een heel stel mini spelletjes die internationaal speelbaar zijn. De grote favoriet bleek ‘Moddervarkens’.

Via een binnenlandse vlucht overbrugde het tweetal een aantal dagen later ‘the Nullabor Plain’ tussen Adelaide en Perth. Waarna zij met een andere camper, van hetzelfde merk en type nog drie weken door West-Australië konden reizen. Tegen de tijd dat dit artikel verschijnt is het tweetal alweer op Nederlandse bodem. Toch volgt er nog een laatste editie van dit verhaal, waarin zij over het laatste stukje van hun reis en de thuiskomst zullen vertellen.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 13 maart 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto