.

.

 

.

Veel stemmen over aanvragen dorpsbudget Aalden

Digitaal stemmen kan nog tot zaterdag 21 april a.s. Op 1 december j.l. overhandigde wethouder Joop Brink in de Aelder Meent Dorpsbelangen Aalden een dorpsbudget van € 20.000 ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

Vervolgens konden bewoners en bewonersgroepen aanvragen indienen. Tien personen en groepen hebben dit gedaan. Opvallend bij de aanvragen is het groene karakter van 7 van de 10 aanvragen; of het nu het groenplan betreft of een balkmaaier voor de gewaardeerde groenploegen, het herstel van het sportveldje  achter de Aelder Meent, onderhoud van een stuk Aalden Rondomme, een bijdrage voor de bouw van een vogelkijkhut, het plaatsen van bankjes, werkjassen voor de groenploegen: duidelijk is, dat veel mensen in Aalden ook het niet-gemeentelijk groen en de vrijwilligers die daar zeer nuttig werk verrichten, een warm hart toedragen. De 3 overige aanvragen: een braintrainer voor de Korenhof,  een bijdrage voor de Rijdende Popschool en een middagje Muziek bij de horeca.

Meebeslissen
Een van de voorwaarden bij het dorpsbudget is dat alle inwoners ook kunnen meebeslissen over de besteding van het budget. Dorpsbelangen honoreert graag (ten dele) alle aanvragen, maar bewoners bepalen de hoogte ervan. En dat stemmen vindt nu nog plaats. De teller van het digitaal stemmen stond zondag om 18.00 uur op 169 en afgelopen zaterdag hadden bij de Coop 50 inwoners op papier hun stem uitgebracht. Het digitale stemmen op de website (www.dorpsbelangenaalden.nl) kan nog tot zaterdag 21 april.

Hoewel het stemmen nog steeds mogelijk is, is er wel een duidelijke trend waarneembaar. Aalden laat ook haar sociale gezicht zien: koploper is de braintrainer voor de Korenhof! Op enige afstand volgen uitvoering van een deel van het groenplan en als goede derde geld voor onderhoud van een deel van de Aalden Rondomme. Veel draagvlak en waardering voor Wilfried Reuvers en zijn mannen. Onderaan op grote afstand staan Muziek bij de horeca en werkjassen voor de groenploegen zijn ook niet nodig bevonden.

Hoe nu verder?
Na de stemming verdeelt het bestuur van Dorpsbelangen Aalden het geld en maakt dit vanzelfsprekend op haar website bekend, samen met de einduitslag van de stemming.

Vervolgens kan overgegaan worden naar de uitvoeringsfase. Denkt U bijvoorbeeld maar vast na over mooie plekken voor de plaatsing van een bankje!

Oes Eig’n Kraantien d.d. 17 april 2018.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel