.

.

 

.

Beheersstichting ’t Alterbarg neemt afscheid van Roelof Kiers

Ruim 20 jaar geleden, in 1997, zag de Stichting Beheer Voetbalcomplex Alterbarg het officiële levenslicht. Reden voor de oprichting toentertijd was de privatisering van het sportcomplex door de voormalige gemeente Zweeloo, waardoor het eigendom van de velden, kleedkamers en kantine in handen kwam van de gebruikers, lees vv ZBC en Sportclub Zweeloo (inmiddels v.v. Sweel).

Beide verenigingen besloten vervolgens eigendom, beheer en exploitatie onder te brengen in een aparte beheersstichting.

Bescheiden
Roelof Kiers (54) heeft bijna al die jaren onafgebroken deel uitgemaakt van het bestuur van de beheersstichting, waarvan meer dan de helft als secretaris. Onlangs nam hij na 19 jaar afscheid. Reden voor OEK om hem even op te zoeken in zijn mooie (zelf) verbouwde woning aan de Burg. Tonkensstraat in Zweeloo. Het maken van een afspraak bleek overigens nog niet zo gemakkelijk te zijn. Bescheidenheid en de vrees te veel op het schild geheven te worden, deden hem in eerste instantie aarzelen voor een verhaaltje in OEK. Ons argument dat 19 jaar deel uit maken van een bestuur niet zomaar iets is en dat daarmee ook de belangeloze inzet van trouwe vrijwilligers weer eens wordt benadrukt, gaf wellicht net het duwtje dat nodig was.

Clubliefde
Natuurlijk zijn we benieuwd naar het waarom van zijn afscheid. Het antwoord op onze vraag is even simpel als logisch. “Het is gewoon een keer mooi geweest. Niks meer en niks minder”. Daaraan toevoegend: “Eigenlijk is de vraag waarom je stopt niet relevant. De vraag zou moeten zijn wat je gemotiveerd heeft om dit zo lang te doen. En dan is het antwoord weer gemakkelijk: voetbal is en blijft een mooi spelletje waaraan ik nog steeds veel plezier beleef. En dat ook nog eens bij een prachtige vereniging. Voor die vereniging wil ik graag wat terugdoen. Noem het maar clubliefde. Vanuit dit gevoel heeft het mij dan ook geen moeite gekost om er nogal wat vrije tijd in te steken. Zeker ook als je ziet wat er allemaal in die jaren is bereikt …..”

Baggerzooi
In de lange bestuursperiode van Roelof heeft de voetbalaccommodatie een ware metamorfose ondergaan. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, onderhoud óf renovatie, letterlijk alles is in al die jaren wel voorbijgekomen. Een hoogtepunt wil hij wel noemen: de rigoureuze aanpak in 1999 van de trainingsvelden. Niet alleen omdat hij zelf als “groenman” binnen de stichting nauw hierbij betrokken was, maar ook vanwege het uiteindelijke resultaat: een nog altijd mooie regenbestendige toplaag. “Een echte verbetering, zeker als je weet wat voor baggerzooi het voor de renovatie was.”

“Privatisering is bijna synoniem aan zelfredzaamheid”, vervolgt Roelof. “De stichting staat of valt met de inzet van (veel) vrijwilligers. Dat klinkt heel cliché, maar het is wel de realiteit.” Net zoals zijn (ex)medebestuursleden heeft hij dan ook niets dan lof en waardering voor de vrijwilligers van de groen- en bouwploeg. “Mede dankzij hen is het reguliere onderhoud in goede handen en hebben we het Alterbarg, conform ons beleid, zelfs kunnen opwaarderen naar een hoger niveau.”

Sweelpop
Praat met Roelof over Sweelpop en zijn ogen beginnen te glinsteren. Als fanatiek vrijwilliger van het eerste uur koestert hij nog steeds warme gevoelens voor het jaarlijks popconcert op het Alterbarg. Roelof: “Vanuit de beheersstichting had ik de eer om samen met de organisatie van Sweelpop dit fantastische evenement te mogen begeleiden en faciliteren. Ieder jaar was het weer een prachtig moment als de eerste klanken van de openingsact zich over het Alterbarg verspreiden. Ja, dan voelde ik me best wel even trots. Zo’n gevoel van: wij, en daarmee bedoel ik de beheersstichting en Sweelpop, hebben het toch maar weer samen gefikst.”

Bijschrift foto: Roelof Kiers heeft bijna twintig jaar onafgebroken deel uitgemaakt van het bestuur van de beheersstichting ’t Alterbarg. Onlangs nam de 54-jarige inwoner van Zweeloo afscheid. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 17 april 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel