.

.

 

.

Stralende zaaidag in ‘Bloeiend Benneveld’

Vrijwilligers gingen zondag onder zomerse temperaturen aan de slag in Benneveld in het kader van Nationale Zaaidag. Ze kwamen bijeen op de Brink in Benneveld om na een introductie en uitleg van Gijsbert Six en Norbert Kusters aan het werk te gaan voor een Bloeiend Benneveld. Vorig jaar werd er al een succesvol begin gemaakt met dit project.

De bermen in Benneveld werden zondag ingezaaid met een mengsel van inheemse plantensoorten met als doel de biodiversiteit van de bermen rond het dorp te verbeteren. Dat gebeurde overigens niet alleen in Benneveld, maar ook op vele andere plaatsen in ons land werd gehoor gegeven aan de Nationale Zaaidag. In tal van bermen werden bloemen gezaaid voor de bijen en de vlinders. Aantrekkelijke leefomgeving

Door de aanleg van een nieuwe waterleiding in Benneveld, is een aantal bermen braak komen te liggen. Deze bermen zijn zondag ingezaaid met een zaadmengsel van inheemse plantensoorten, die van oorsprong in Drenthe voorkomen. Dankzij het zaadmengel wordt de berm bloemenrijk. Dit is een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten. De zaden en insecten zijn een waardevolle voedselbron voor vogels. Na de noeste arbeid stonden voor de nijvere vrijwilligers de een hapje en drankje klaar.

Ecologisch bermbeheer ook in Aalden en Wezup
De ervaringen van vorig jaar waren zo goed, dat de gemeente Coevorden heeft besloten om het ecologisch bermbeheer uit te breiden. Daarvoor wordt tot en met 2021 jaarlijks een bedrag van 19.000 tot 25.000 euro uitgetrokken. Naast Benneveld hebben Aalden, Wezup, Noord-Sleen en Dalen zich aangemeld. Oes Eig’n Kraantien d.d. 24 april 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel