.

.

 

.

Meehaken aan grootste deken ter wereld

Zweeler handwerkgroep levert bijdrage aan wereldrecordpoging ‘Grootste Gehaakte Deken’. De handwerkgroep Zorg en Welzijn van het Rode Kruis (afd. Zweeloo), heeft een deken gemaakt als onderdeel van de grootste deken van de wereld.

Liefst 280 gehaakte squares (kleine vierkantjes) vormen samen de eenpersoonsdeken die de Zweeler bijdrage aan de grootste gehaakte deken van de wereld is. Die deken wordt 14 en 15 juli a.s. in Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018, gevormd van zo'n 10.000 eenpersoonsdekens die naast elkaar worden gelegd. Daarmee hopen de initiatiefnemers in het Guinness Book of Records te komen. Naderhand worden de dekens uitgedeeld aan goede doelen.

Haken verbindt
Het was voor de nijvere dames uit Zweeloo een leuke uitdaging: meedoen aan een recordpoging Grootste Gehaakte Deken ter Wereld. ‘Toen we werden benaderd om medewerking aan het project te verlenen, waren we gelijk enthousiast. Haken verbindt en het is mooi om als groep aan een project te werken en onderdeel uit te maken van deze grote deken’, vertellen de dames. Wekelijkse bijeenkomsten De handwerkgroep Zorg en Welzijn van het Rode Kruis komt wekelijks in de Korenhof bijeen. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebreid, geborduurd, genaaid, kaarten gemaakt en geknutseld. De spullen zijn soms voor de dames zelf, soms voor anderen.

Vingertoppen
De afgelopen weken waren de dames druk met het haken van de kleine vierkantjes: 280 in totaal. Vervolgens zijn al die vierkantjes door Fenna Heidemans aan elkaar gehaakt tot een fraaie deken, die dus deel uitmaakt van een heuse wereldrecordpoging. Het is wel duidelijk geworden: de leden van de Zweeler handwerkgroep beheersen de haaktechniek tot in de vingertoppen. Hoeveel tijd het heeft gekost om de deken te maken? De dames durven het niet precies te zeggen, maar ze hebben het in ieder geval met veel plezier en liefde gemaakt. Inmiddels is de deken op transport naar Leeuwarden……..

Bijschrift foto: De handwerkgroep Zorg en Welzijn van het Rode Kruis (afdeling Zweeloo) leverde een bijdrage aan de recordpoging 'grootste gehaakte deken van de wereld’. Op de foto: Boven (v.l.n.r.) Tinie van der Ploeg, Albertje Gossen en Janna Wesseling. Zittend (v.l.n.r.)  Lammie Boertien, Roelie Kamman, Aaltje Abbing, Berta Rosing en Fenna Heidemans. Op de foto ontbreken Trieneke Schutrups en Tina Klingenberg.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 1 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel