Artikel
Geslaagde reünie 125-jarig bestaan Rederijkerskamer Ontwikkeling

Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een zeer geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Vorig weekend ontving het bestuur van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo spelers en oud-spelers.

Herinneringen en anekdotes werden opgehaald, foto’s gedeeld, alle toneelboekjes van de voorgaande voorstellingen doorgelezen en de oude kleding gepresenteerd. Naast de viering van het 125-jarig bestaan, werd er ook afscheid genomen van de ‘grime-dames’ Gineke Kolk en Ina Been. Zij waren beide al meer dan 55 jaar lid van de Rederijkerskamer, en hebben de spelers in de afgelopen jaren op kundige wijze voorzien van pruiken en schmink.

‘We bestaan al zo lang omdat we onze spelersgroep blijven verjongen, en we een loyale kerngroep hebben van spelers’, aldus Albert Hilbrands, voorzitter van de toneelvereniging. De blijspelen worden al bijna zeventig jaar uitgevoerd in Bistro Tante Sweel. De lezerscommissie is alweer druk doende om een stuk te kiezen voor het 126e jaar van de vereniging, in januari 2019.

Bijschrift foto: Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Op de reünie en feestavond van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo kwamen vorig weekend vele belangstellenden af. Hoofdmoot van de viering van het illustere jubileum was een reünie van leden, oud-leden en speciale genodigden. (Foto: Suzanna de Lange)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 maart 2018.
 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stedelijk Museum Coevorden krijgt twee kunstwerken geschonken

Voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ zijn er door acht kunstenaars diverse kunstwerken gemaakt. Naar aanleiding van een door hun gekozen collectieobject of verhaal over Coevorden hebben zij een nie...

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder

'Wat heeft pompoen met kunst van doen......?'

Zweeloo Kunstenaarsdorp Lustrumactiviteit in Wezup. Eva, ‘het smoel’ van Kunstenaarsdorp Zweeloo, was afgelopen zaterdag ook in Wezup aanwezig. In duplo. Bij de pompoenen, waar deelnemers een stilleven van konden maken, om te f...

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder

Nieuwe oktober-tour Roon Staal

Zanger en componist Roon Staal toert in oktober met een nieuw programma langs 17 locaties door Nederland. Tijdens de komende Tour zal er een nieuw album gepresenteerd worden....

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto