Artikel
Geslaagde reünie 125-jarig bestaan Rederijkerskamer Ontwikkeling

Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een zeer geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Vorig weekend ontving het bestuur van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo spelers en oud-spelers.

Herinneringen en anekdotes werden opgehaald, foto’s gedeeld, alle toneelboekjes van de voorgaande voorstellingen doorgelezen en de oude kleding gepresenteerd. Naast de viering van het 125-jarig bestaan, werd er ook afscheid genomen van de ‘grime-dames’ Gineke Kolk en Ina Been. Zij waren beide al meer dan 55 jaar lid van de Rederijkerskamer, en hebben de spelers in de afgelopen jaren op kundige wijze voorzien van pruiken en schmink.

‘We bestaan al zo lang omdat we onze spelersgroep blijven verjongen, en we een loyale kerngroep hebben van spelers’, aldus Albert Hilbrands, voorzitter van de toneelvereniging. De blijspelen worden al bijna zeventig jaar uitgevoerd in Bistro Tante Sweel. De lezerscommissie is alweer druk doende om een stuk te kiezen voor het 126e jaar van de vereniging, in januari 2019.

Bijschrift foto: Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Op de reünie en feestavond van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo kwamen vorig weekend vele belangstellenden af. Hoofdmoot van de viering van het illustere jubileum was een reünie van leden, oud-leden en speciale genodigden. (Foto: Suzanna de Lange)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 maart 2018.
 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Nieuwsbrief Zuidenveld

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en ...

woensdag, 20 maart 2019

Lees verder

Veur Folk veur Folk én vrijwilligersfeest

Op zaterdag 30 maart krijgen we alvast een voorproefje van de 25e editie van het Folk veur Volk festival. Tijdens het zogenaamde Veur Folk veur Folk Festival kunnen Folk-liefhebbers alvast weer in...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Tekencursus: Stilleven met Garnizoenssoldaat

In het kader van het Rembrandtjaar en geïnspireerd door de grote Meester, biedt het Stedelijk Museum Coevorden een driedelige workshop houtskooltechnieken aan. Tijdens les één en les twee wordt de dee...

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto