Artikel
Geslaagde reünie 125-jarig bestaan Rederijkerskamer Ontwikkeling

Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een zeer geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Vorig weekend ontving het bestuur van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo spelers en oud-spelers.

Herinneringen en anekdotes werden opgehaald, foto’s gedeeld, alle toneelboekjes van de voorgaande voorstellingen doorgelezen en de oude kleding gepresenteerd. Naast de viering van het 125-jarig bestaan, werd er ook afscheid genomen van de ‘grime-dames’ Gineke Kolk en Ina Been. Zij waren beide al meer dan 55 jaar lid van de Rederijkerskamer, en hebben de spelers in de afgelopen jaren op kundige wijze voorzien van pruiken en schmink.

‘We bestaan al zo lang omdat we onze spelersgroep blijven verjongen, en we een loyale kerngroep hebben van spelers’, aldus Albert Hilbrands, voorzitter van de toneelvereniging. De blijspelen worden al bijna zeventig jaar uitgevoerd in Bistro Tante Sweel. De lezerscommissie is alweer druk doende om een stuk te kiezen voor het 126e jaar van de vereniging, in januari 2019.

Bijschrift foto: Rederijkerskamer Ontwikkeling kijkt terug op een geslaagde viering van het 125-jarig bestaan. Op de reünie en feestavond van de jubilerende toneelvereniging uit Zweeloo kwamen vorig weekend vele belangstellenden af. Hoofdmoot van de viering van het illustere jubileum was een reünie van leden, oud-leden en speciale genodigden. (Foto: Suzanna de Lange)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 27 maart 2018.
 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Peter van Uhm-Levensles

Theatercollege door voormalig Commandant der Strijdkrachten. Peter van Uhm wordt als voormalig Commandant der Strijdkrachten wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten. Van zijn boek 'Ik koos het wapen', waarin hij onder mee...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Gratis workshop Herman Roozen en rondleidingen door Melissa Luisman

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’  in het Stedelijk Museum in ...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder

Dorpswandeling door kunstenaarsdorp Zweeloo en Aalden

Op woensdag 9 mei organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een der...

dinsdag, 24 april 2018

Lees verder
Willekeurige foto