.

.

 

.

39e editie Zweelermarkt op brink in Oud-Aalden

Op de monumentale brink in Oud-Aalden wordt op 12, 13 en 14 juli de 39e editie van de Zweelermarkt gehouden. Een grote waren- en vlooienmarkt, veel entertainment, stands van de plaatselijke verenigingen en kermisvermakelijkheden zorgen in hoofdlijnen voor de invulling van de Zweelermarkt 2010. Het evenement wordt ’s maandagsavonds om 19.00 uur ingeluid met de dorpenzeskamp, die zal plaatsvinden in de hof van de familie Frensen. De Zweelermarkt kan zich al vele jaren verzekeren van het bezoek van ettelijke duizenden deelnemers van de Drentse Fiets4daagse. Dit jaar is dat niet anders, want ook nu koersen er weer een aantal routes van dit populaire fietsevenement door het dorp.

Dinsdag en woensdag zijn er optredens van verschillende dansgroepen en zangkoren. Voor de kinderen is er op de woensdagmiddag een exclusief kinderprogramma. De Zweelermarkt wordt woensdagavond, net als vorig jaar, afgesloten met een optreden van de band '30 Euro Live.' PROGRAMMA ZWEELERMARKT 2010: Maandag 12 juli: 19.00 uur: Opening markt door de voorzitter; 19.05 uur: Start traditionele dorpenzeskamp op de Brink in Oud-Aalden + kermis; 21.00 uur:  Dinsdag 13 juli: 09.00 uur: Start grote warenmarkt en kermis en doorkomst deelnemers aan de Drentse Fiets4daagse. 10.30 uur: Optredens van 'Naoberzangers' uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en 'de Börker Daansers' uit Westerbork. 19.00 uur: Optreden door Werkgroep Jongerendag Zweeloo (WJD) met twee ludieke wedstrijden: Miniproppen en Lange Lummel eten en Verloting. 20.30 uur: Feesttent: Optreden van de band: 'Top  of  Flop'.(Toegang gratis). Voor de kinderen is er de hele dag een luchtkussen. Woensdag  14 juli; 9.00 uur: grote warenmarkt en kermis, doorkomst deelnemers Drentse Fiets 4daagse; 10.30 uur: optredens van 'The Sweelsingers' uit Zweeloo en 'De Esdoorndansers' uit Weerdinge. 13:30 uur: Voor de kinderen is er een optreden van poppentheater 'Hieperdepiep'. Verder is er voor de kleintjes ook nog de wonderkoe: zij geeft  geen melk maar …….? 20:30 uur Feestavond met medewerking van de band '30 Euro Live'. (Entree 10 euro) Voor de kinderen is er de gehele dag gratis een luchtkussen beschikbaar.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel