.

.

 

.

Tweede editie Zwembad Zweeloo Cross Triathlon

Op zondag 10 juni a.s. staat de tweede editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. Deelnemers kunnen kiezen tussen 1/8 of 1/16 triathlon: 500/250 meter zwemmen, 20/10 kilometer mountainbiken en afsluiten met een crossloop van 5/2,5 kilometer.  De crosstriatlon is uitgezet in en rondom het zwembad in Zweeloo. Voor de jongste jeugd zal er een speciale kids run op touw worden gezet.

Nieuwe inkomsten voor zwembad
De organisatoren Wilfried Reuvers, Silvia Hollander, Ruth Ellen, Patricia Adema, Anke Renkema en Olfred Nijenbanning beschouwen het sportief evenement als een mooie uitdaging. Het zestal opereert onder de vlag van Zwembad Zweeloo. ‘Enerzijds om naamsbekendheid en nieuwe inkomsten te genereren voor ons zwembad, maar ook om een nieuw recreatief sportevenement in Zweeloo van de grond te krijgen. Met als doel zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met een mini-triathlon.’

Recreanten en fanatieke duuratleten
De Zwembad Zweeloo Cross is volgens het zestal een recreatieve triathlon, die uitermate geschikt is voor zowel recreanten als voor fanatieke duuratleten. ‘De één wil gewoon kennismaken met deze tak van sport en finishen. Terwijl de ander juist heel prestatiegericht is en wil proberen het uiterste uit zich halen en een snelle tijd wil neerzetten. Beide is mogelijk tijdens de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon.’

Het zestal heeft er in ieder geval veel zin in. ‘We hebben hier in Zweeloo een kansrijke locatie met een echte crosspotentie tot onze beschikking. Het zou mooi zijn als de Zwembad Zweeloo Cross een vaste plaats op de kalender van de crosstriathlon krijgt. We zijn vorig jaar bescheiden begonnen, maar willen het evenement de komende jaren graag naar een hoger plan tillen.’

Startgroepen per leeftijdscategorie
De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon start in het 25-meter bad van Zwembad Zweeloo, in startgroepen per leeftijdscategorie. Vervolgens mountainbiken of op cross-race fiets langs een uitdagend parcours door Aalden en het beekdal van de Aelderstroom. Voor de kids run is het parcours overigens aangepast, zodat deze ook op een ‘gewone’ fiets prima te doen is. Het slotonderdeel betreft een crossloop-parcours over een gedeeltelijk onverhard traject langs sportpark ’t Alterbarg en met de finish op het terrein van Zwembad Zweeloo.

Programma Zwembad Zweeloo Cross Triathlon zondag 10 juni a.s.:

11.00 uur start kids run inschrijfkosten € 5,- (t/m 12 jaar)

start 1/16 Triathlon inschrijfkosten € 20,-

start 1/8 Triathlon inschrijfkosten € 25.-

Deelname kan alleen door middel van voorinschrijving via zwembadzweeloocrosstriathlon@gmail.com

Bijschrift foto: De organisatoren Wilfried Reuvers, Silvia Hollander, Ruth Ellen, Patricia Adema, Anke Renkema en Olfred Nijenbanning kwalificeren de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon als een mooie uitdaging. (Eigen foto)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 8 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel