.

.

 

.

Pluk&Deel gaat zich inzetten voor beleef- en beweegtuin bij Woongroep Zweeloo

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor ouderen, kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. En als het even kan in de gezonde buitenlucht. Nog leuker is het natuurlijk om samen te bewegen in de buitenlucht. Vanuit deze visie wil Woongroep Zweeloo, een 24 uurs woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, een beleef- en beweegtuin realiseren op eigen terrein.

Mickey Stern van Woongroep Zweeloo legt uit dat er destijds heel bewust gekozen werd voor het pand van de oude Rabobank van Zweeloo omdat deze midden in de dorpskern ligt. 'Het heeft heel goed uitgepakt. We werden hier met open armen ontvangen. We proberen ook altijd mee te doen met de dorpsactiviteiten. Met het aanleggen van deze voor iedereen gratis toegankelijke beleef-en beweegtuin waar jong en oud lekker samen actief bezig kunnen zijn, hopen we een bijdrage te leveren aan het versterken van de lokale saamhorigheid’.

Pluk & Deel gaat beleef-en beweegtuin steunen

'En laat dat nou net ook een van de doelstellingen zijn van het Pluk & Deel-project' vertelt Willy-Anne van Stiphout, initiatiefneemster van Pluk & Deel.' Toen we hoorden van dit project waren we dan ook allemaal meteen enthousiast. Voor degenen die Pluk & Deel even kwijt waren, vanwege een slecht appeljaar werd vorig jaar besloten om een pauzejaar in te lassen. Voor degenen die Pluk & Deel nog niet kennen: Pluk & Deel begon in 2014 als een proefproject. Vrijwilligers plukten appels bij particuliere tuineigenaren en verwerkten deze tot allerlei producten. Een deel ging naar de voedselbank en de rest werd verkocht om de kosten te dekken. In 2015 werd besloten om producten te verkopen om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de Gedichtenroute/Aalden Rondomme. In 2016 kon mede dankzij de actie van Pluk &D eel een grote kippenren geplaatst worden bij het dierenkampje in Zweeloo. En dit jaar gaan we aan de slag voor de beleef- en beweegtuin'.

Mooie plannen

'We hebben al  een trampoline, een schommelmand en een schommelbank' vertelt Mickey. 'We zijn van plan om een aantal toestellen te plaatsen gericht op coördinatie, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. Verder willen we een groot krijtbord op de muur, een aantal banken, vlinderstruiken, en een groot boter-kaas en eierenspel. Op onze andere locatie hebben we een wipkip. Die krijgt een nieuw verfje en dan komt hij ook deze kant op.'

Alle hulp is welkom

Een deel van de kosten wordt betaald vanuit de Stichting Zorg met Sterren.  Voor het resterende deel wordt een beroep gedaan op verschillende fondsen. Wilfried Reuvers van het Buro voor Groene Ruimtes in Aalden maakte belangeloos het ontwerp. 'We streven ernaar om 13 juli de opening te vieren van de beleef- en beweegtuin. Donaties zijn uiteraard van harte welkom! NL34RABO0187648174 t.n.v. Stichting Zorg met Sterren. We zoeken ook nog mensen die ons 22 en 23 juni willen helpen met het aanleggen van de tuin en het monteren van toestellen. Samen maken we bewegen leuk en bereikbaar voor iedereen!'

Wilt u meehelpen met de aanleg? Bel dan naar Woongroep Zweeloo op het nummer 06-30787526.

 

Bijschrift foto: Achterste rij: Rian van der Bosch en Rick Stern (beide van Stichting Zorg met Sterren). Voorste rij: Margreet Schuiling, Willy-Anne van Stiphout en Trees Kool (allen van Pluk&Deel). Op de foto ontbreken Micky Stern, Elma van Gemerden en Jaap Mulder (Stichting Zorg met Sterren) en Carin Chorus en Martine Ponstein (Pluk&Deel). (Foto: Roelof Schuiling)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 8 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel