Artikel
Down Under-avontuur Claudia en Salvador voorbij gevlogen

We lieten Salvador en Claudia in editie nummer 11 van OEK achter in Perth. Hieronder volgt alweer het verslag over het laatste deel van hun reis. De planning voor dit laatste stuk (in West Australia) was wat ruimer opgezet dan de uiteindelijke uitvoering.

Na ruim 9.200 km door Queensland, New South Wales, Victoria en South Australia had het tweetal het redelijk gehad met kilometers en kilometers afleggen. Het ‘rondje Perth’ werd daarom ingekort. Toch reden ze nog dik 2.500 kilometer in hun huurcamper. De samenvatting is dat ze eerst zuidelijk langs de kust reisden, toen het binnenland in gingen, zuidoostelijk omhoog kwamen en noordelijker dan het beginpunt terug aan de kust uitkwamen. Claudia en Salvador sommen enkele hoogtepunten op:

Het Shipwreck Museum in Fremantle. Dit door vrijwilligers en schenkingen gerunde museum herbergt onder andere een stuk van de boeg van ‘de Batavia’ – die overigens noordelijker nabij Geralton zonk – een Nederlands koopvaardijschip met een zeer noemenswaardig verhaal. Muiterij lag voor een deel ten grondslag aan het zinken van dit schip, na het ten ondergaan (zonder dodelijke slachtoffers) werd een deel van de opvarenden alsnog bruut vermoord door de muiters.

Op Cape Leeuwin, met opnieuw een brokje Nederlandse geschiedenis, staat de hoogste vuurtoren van het vaste land. Claudia beklom de 178 treden en genoot op 39 meter hoogte van het uitzicht over o.a. de twee oceanen die er op elkaar beuken.

In het nabije Hamelin Bay zagen ze roggen door het ondiepe water aan het strand zwemmen.

Rondom Pemberton liggen allerlei National Parks waar je vooral de grote woudreuzen kunt bewonderen. Deze Karri bomen kunnen tot 80 meter hoog worden. Dat klinkt misschien niet zo hoog, maar als je nagaat dat de hoogste vuurtoren slechts de helft hiervan meet klinkt het toch ineens wél groot. Claudia ervoer dat zelf toen ze de Bicentennial Tree beklom via de ingeslagen dikke spijkers. De brandweer gebruikte de hoge uitkijkpunten in vroeger tijden om vroegtijdig bosbranden te kunnen signaleren. Claudia kwam bij lange na niet hoog genoeg om over de boomtoppen te kunnen kijken. Rond een meter of 12 vloog de drone (waarmee Salvador haar omhoog volgde) in een boom en bleef daar vast zitten. De reddingsactie met twee zitzakken en een stok met touw er aan was gelukkig succesvol.

De volgende bestemming was Wave Rock, vlakbij Hyden, een zeer speciale rotsformatie in de vorm van een gigantische golf. Nog zo’n natuurfenomeen wat haast niet te bevatten is als je het niet zelf hebt gezien.

Na een aantal tussenstops kwamen Salvador en Claudia in Jurien Bay uit, hun bijna noordelijkste puntje van deze reis. Ook hier was de zee idyllisch mooi, in één van de vele baaitjes vond Salvador ook – eindelijk – een plekje om de zee in te gaan.

The Pinnacles National Park is een woestijn vol met kalkstenen uitsteeksels. Zeer bijzonder!

Perth zelf is een mooie, vrij nieuwe stad met een fijne sfeer. Er is genoeg te zien en er zijn zeer veel eetgelegenheden. Een prachtige plek om deze reis af te sluiten.

De terugreis via Singapore verliep eigenlijk zonder problemen.Op de heenreis hadden ze Salvador zijn rolstoel direct doorgestuurd naar het volgende vliegtuig, maar deze keer kwam een overijverige medewerker er werkelijk rennend mee naar de gate. Het tweetal haalde de krappe aansluiting met gemak en reisde vrijwel slapend het laatste stuk naar Nederland.

“Het is bijna absurd hier thuis van alle luxe te genieten,” zegt Claudia. “Aan de ene kant realiseer je hoe gemakkelijk alles thuis is, na bijna 3 maanden kamperen. Toch, eenmaal terug in onze vertrouwde omgeving had de reis net zo goed een vakantie van een dag of tien kunnen zijn. Het is voorbij gevlogen. We zullen zelf ons hele blog moeten teruglezen om te zien wat we ook alweer allemaal hebben gedaan. Iedereen bedankt voor het meelezen en meeleven. Wie weet houden we nog eens een gezellig gesprekje ergens in het dorp over, aan onze reis en het feit dat jullie mochten meelezen.”

Oes Eig’n Kraantien d.d. 10 april 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Staat het duurzaamste huis van Nederland in Meppen?

Er kan nog tot 21 oktober gestemd worden op Mepperstraat 44. Dit najaar gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Dat huis zou zo maar...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Fotograaf Ina Brinks opnieuw in de prijzen

'Vakmanschap bij de bouwers én de fotograaf’.  Ina Brinks is opnieuw in de prijzen gevallen bij een fotowedstrijd. De inwoonster van Zweeloo heeft met een bijzondere blik op de kerk en toren van...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in ...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto