Artikel
Na tien jaar is Bistro Tante Sweel niet meer weg te denken uit Zweeloo

Deze maand viert Bistro Tante Sweel aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo al weer het tweede lustrum. Dat is een feestje waard! Eén van de leukste bistro’s in de regio én waar gastvrijheid nog zo normaal is. ‘Gastvrijheid staat bij ons voorop.

De gasten moeten zich bij ons welkom voelen en weer tevreden naar huis gaan. De combinatie van lekker eten en gezelligheid is erg belangrijk voor ons’, zeggen Bas en Annemarie.

De gasten waarderen de huiselijke sfeer en de culinaire kwaliteiten. Tante Sweel steunt op drie grote pijlers. In de eerste plaats is er de authenticiteit van de bistro. Daarnaast kan je kiezen uit een gevarieerde kaart met eerlijke en gekwalificeerde gerechten. ‘Alle gerechten worden in eigen huis gemaakt: van groenten tot ijs. ‘Je hoeft echt geen fijnproever te zijn om het verschil te proeven tussen onze eigen producten en wat in massa geproduceerd is. Wat allemaal uit eigen keuken en tuin komt is vele malen lekkerder en puurder. We werken dan ook uitsluitend met verse producten. Achter de bistro hebben we een “tuinhuis” gebouwd dat gebruikt wordt voor de rookovens. Hier roken we zelf diverse heerlijkheden, zoals hammen, zalm en kip.’

Hotelschool
Bas en Annemarie, afgestudeerd aan de Hotelschool in Limburg, runden eerder in onder meer Amsterdam en Diepenveen horecagelegenheden. Bijna twintig jaar geleden zijn ze verhuisd naar Drenthe en werd het horecagedeelte van golfbaan De Gelpenberg gepacht. Toen de mogelijkheid werd geboden om Tante Sweel te runnen hebben ze gelijk toegehapt. ‘Het was destijds best een hele gok, maar het is gelukt.’

Erkend leerbedrijf
Al ruim vijf jaar is Bistro Tante Sweel een erkend leerbedrijf voor stagiaires van het Drenthe College. ‘Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat meer mensen worden opgeleid voor specifieke horecafuncties. En dat werken in de horeca echt gezien wordt als een carrière. Opleidingsinstituten en de horeca moeten er samen voor zorgen dat het werk weer aanzien heeft. Daarnaast is het belangrijk dat leerlingen tijdens hun opleiding voldoende geïnspireerd en begeleid worden, door zowel school als leerbedrijven. Want dan zullen ongetwijfeld minder leerlingen direct na hun diploma kiezen voor een ander beroep. Iets dat nu wel gebeurt.'

3-gangen keuzemenu € 29,50
Sinds een paar maanden heeft Tante Sweel een nieuwe uitstraling van de menukaart en een nieuw concept: een 3-gangen keuzemenu voor € 29,50. ‘Dit valt bij onze gasten goed in de smaak. De gerechten wisselen regelmatig en we gaan met het seizoen mee.’ Kijk voor meer info op: www.tantesweel.com

Bijschrift foto: De gasten waarderen de huiselijke sfeer en de culinaire kwaliteiten van bistro Tante Sweel. ‘De combinatie van lekker eten en gezelligheid is voor ons erg belangrijk’, zeggen Annemarie en Bas Buchner. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 24 april 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Lotte Tempelman loopt stage bij bekende Texelse schapenboer

Stage bij BN’ers…………. 'Ook daar moet gewoon gewerkt worden……….!' Lotte Tempelman heeft afgelopen maand een onvergetelijke stage beleefd. De 17-jarige inwoonster van Aalden was werkzaam bij de van Boer Zoekt Vrouw bekende Texe...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Jordy Werkman slaagde afgelopen maand op het Esdal College in Oosterhesselen voor zijn MAVO-diploma. Er was meer goed nieuws bij de familie Werkman: ook Charel is geslaagd voor haar studie &ld...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

o.b.s De Anwende zwaait populaire conciërge André uit

Conciërge André Jonkers uit Schoonoord nam afgelopen woensdag afscheid van o.b.s. De Anwende. Hij gaat met pensioen. Het was nog net voor de eeuwwisseling, ongeveer 20 jaar geleden, dat André zij...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto