.

.

 

.

Voor Charel Werkman is sport meer dan een hobby

19-jarige inwoonster Aalden geniet met volle teugen van uitdagende buitensporten. Charel Werkman uit Aalden is momenteel bezig met een stage in de Ardennen. Voor de redactie van OEK een reden om haar eens te vragen naar hoe & wat en waarom & hoe hierna ...

Met de 19-jarige Charel werd een interview per mail gedaan. Zodat ze niet gestoord werd tijdens haar werkzaamheden en haar antwoorden op haar tijd terug en gelegenheid kon terugsturen. Hieronder het samenvattende verhaal:

Leerzame tijd
Charel studeert "€œLeisure & Hospitality (recreatie)"€ aan het Drenthe College in Emmen. Het is een driejarige opleiding; ze zit nu in haar laatste jaar. "€œIn het 1e schooljaar heb ik stage gelopen bij Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug, waar ik momenteel nog steeds werkzaam ben. In het 2e leerjaar heb ik drie maanden stage gelopen bij Teambuilding Texel. Ik heb op dit eiland ook een heel leuke en zeker leerzame tijd gehad. Nu zit ik in het laatste jaar en ben ik bijna aan het eind van een stage van bijna vijf maanden, die ik in België zal afronden."

Mooie omgeving
Deze stage is bij C&P Buitensport in de Houffalize. C&P Buitensport ligt in een hele mooie omgeving. Ik vind dit de leukste stage die ik tot dusverre heb gehad, omdat ik zoveel kan leren en zeker kan groeien in de Buitensport. Ik vind het ook heel interessant omdat er leuke en gezellige collega`s zijn. Dit bedrijf wordt gerund door Nederlandse eigenaren, wat heel fijn is in het Franstalige gebied van België. Daarnaast komen er ook bijna alleen maar Nederlandse gasten op de camping."€

alt

Begeleiding bij uitdagende buitensporten
Eind februari begon Charel haar stage, waarbij de eerste maanden veel geklust werd, voordat de groepen zouden komen. De gasten worden door Charel begeleid bij de diverse activiteiten, zoals klimmen, abseilen, speleologie (grottencursus), kanoën, suppen, hoogteparcours en mountainbiken. C&P verhuurt ook diverse soorten fietsen, want volgens Charel zijn de Belgische Ardennen bij uitstek dé plek om uitdagend te fietsen.

Terug naar Aalden
Gevraagd naar haar plannen ná de stage, vertelt Charel: "€œMijn stage eindigt op 15 juni a.s.. Ik kom terug naar Aalden en ga dan weer werken bij Molecaten Outdoor Drenthe. En ook bij C&P Buitensport willen ze me graag nog weer een poosje terug hebben. Ik hoop 9 juli a.s. mijn diploma in handen te hebben."€

alt

Skilessen
Charel is niet van plan nog weer €˜naar school€™ te gaan, maar ze wil wel certificaten in de buitensport gaan halen. Plus haar €œ"Anwärter": een certificaat voor het skiën. Daarmee mag ze skilessen geven in Oostenrijk. Uitgeleerd is Charel dus nog zeker niet. En ze is superblij dat ze van haar hobby haar werk kan maken!

Doe jij een binnen- of buitenlandse stage, en heb je belangstelling je verhaal te vertellen: mail dan eens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

alt

Bijschrift foto: Charel Werkman (19) geniet met volle teugen van haar buitenlandse stage. Ze volbrengt haar eindstage in de plaats Houffalize, dat ligt in de bosrijke Belgische Ardennen van de provincie Luxemburg. Bergen, beekjes en bossen vormen hier met elkaar deze prachtige omgeving. Niet alleen een ideaal oord voor natuurliefhebbers, maar ook voor uitdagende buitensportsters liggen hier legio kansen.

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 29 mei 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel