Artikel
Is jouw vereniging al aan de slag met de AVG?

Is jouw vereniging al klaar voor de nieuwe privacywetgeving in de AVG? Of hebben jullie behoefte aan meer informatie? Met ingang van 25 mei 2018 geldt in Nederland de Algemene verordening gegevensbescherming, de AVG. Vanaf dat moment geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving.

Dat betekent ook iets voor verenigingen. Het gaat om regels over het bewaren en verwerken van persoonsgegevens, bijvoorbeeld de gegevens die je bewaart van leden van een vereniging of van klanten. Wat bewaar je? Waar bewaar je dat? En hoe lang? Er zijn veel van dit soort vragen waar je als vereniging een antwoord op moet geven. 

Omdat dit voor alle verengingen in de gemeente geldt, en het best een ingewikkeld geheel is, wil de gemeente een informatiebijeenkomst over dit onderwerp organiseren. Daarvoor willen we graag weten of er behoefte is aan meer informatie en ondersteuning. Als er genoeg interesse is, organiseren we op korte termijn, waarschijnlijk in de laatste week van mei, een bijeenkomst. Opgeven kan tot en met 3 mei via www.coevorden.nl/AVG.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto