.

.

 

.

Aalden heeft afvalsorteerstraat

€˜'Haal jij eruit wat erin zit'€™? Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen nog meer afval gaan scheiden. Vanaf de tweede week van mei is Area Reiniging in opdracht van de gemeente Coevorden gestart met de realisatie van in totaal vier sorteerstraten in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen. Eén van de sorteerstraten met ondergrondse containers is inmiddels gestationeerd bij supermarkt Coop Weggen in Aalden.

Meer afval scheiden
De sorteerstraat bestaat uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic,Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: "€œInwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval, door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen."

Meer efficiency, mooier straatbeeld
Ook elders in de gemeente zijn deze maand dergelijke afvalstraten geplaatst. De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch '€˜volmeldingssysteem' bijvoorbeeld worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 29 mei 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel