Artikel
Tim Vantol headliner Folk Veur Volk Festival 2018

Tim Vantol is dit jaar de headliner van het Folk Veur Volk Festival (FvvF) op zaterdag 16 juni a.s. Voor de heuse folkliefhebbers is het weer een dag om naar uit te kijken: soms lieflijk en sussend, vaak opzwepend en stampend. Over de folkmuziek op het knusse festival in Hof van Schepers in Oud Aalden wordt vaak gezegd dat het de bezoekers direct in vervoering brengt.
De grote publiekstrekker van het Folk Veur Volk Festival 2018 is onbetwist punkrocktroubadour Tim Vantol. De 34-jarige Hoofddorper speelt energieke, lyrische en uitbundige Ierse folk muziek.  Tim Vantol wordt vaak in één adem genoemd met Frank Turner en dat is niet ten onrechte.

De populaire punktroubadour trekt met zijn nieuwe album ‘Burning Desires’ langs verschillende podia en slaat op 16 juni a.s. het festival in Oud-Aalden uiteraard niet over. De organisatie is zeer verheugd en enthousiast over zijn komst. 

Naast Tim Vantol is de line-up van FvvF 2018 gevuld met de volgende artiesten:

Mumfords Calling (coverband Mumfords & sons) : Folk, folkrock, staat mede dankzij Mumford & Sons weer op de grote podia. Een folkrockband met de populariteit van een grote popband. Jonge muzikanten die met passie hun manier van folk beoefenen. Melodieuze muziek die het werk doet, niet het effect zoals vaak bij rock en pop, maar wel degelijk stevig. Feel good; veel contact met het publiek; veel meezingen. Verstand op nul, vuist in de lucht.  

Plunder: Met een optreden van deze vijfkoppige Friese band komt er zoveel energie vrij, dat de festivalweide van de Hof van Schepers gegarandeerd geplunderd wordt. Plunders muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten, is het best samen te vatten als Pirate Partyfolk. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound.

Bek vol zand: De band speelt diverse muziekstijlen, van bluegrass tot America. Er wordt zowel in het Engels als het Nederlands gezongen. Zelf omschrijft de band haar muziek als 'arty farty'.

Shit faced Mermaids: Een echte feestband, maar met ook een gevoelige kant. Het credo van de Groningse bandleden is vooral ‘lang leve de lol’; met onder meer een banjo, een zelfgemaakte basjo en een bouzouki zorgen ze op 16 juni voor een heerlijk sfeertje.

Jong talent uit de regio: De organisatie van het FvvF komt net als vorig jaar met een speciaal podium voor de jeugd. De vier bands en artiesten Isa Zwart, Hannah Schoonbeek, The Black Five en Triple Trouble steken op het festivalterrein de muziek van nu in een folky jasje.

Het Folk Veur Volk Festival is ook één groot feest voor kinderen. Dit jaar staan er wederom leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op het programma. Het kinderprogramma voor de kleinsten is in vertrouwde handen van LOL Kinderopvang.

Voorverkoop

Op 25 mei a.s. start bij supermarkt Coop Weggen in Aalden de voorverCoop van het Folk veur Volk-festival. De prijzen in de voorverCoop zijn: 12,50 euro voor volwassenen en 4,00 euro voor kinderen (tot 15 jaar). Prijzen aan de kassa respectievelijk 17,50 euro en 5,00 euro. Kijk voor meer info op: www.folkveurvolk.nl

Oes Eig’n Kraantien d.d. 8 mei 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Happen&Grappen

Kom op zondag 21 oktober genieten van een avond cabaret en lekkere hapjes van Stadscafé Vancouver .Vanaf 19:00 wordt u ontvangen met een drankje en amuse bij Hofpoort Inc...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Workshop en demonstratie Diamond Painting

Op zaterdag 20 oktober organiseren we samen met De Wolkoker een workshop en demonstratie Diamond painting door Linda Ott...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder

Mart Hillen in concert

De jonge fingerstyle-gitarist Mart Hillen bespeelt zijn instrument als gitarist, bassist en drummer. Het eerste theaterconcert van het jonge supertalent wordt geregisseerd door niemand minder dan theatervakvrouw Leoni Jan...

dinsdag, 16 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto