.

.

 

.

Hanny bouwt samen met Johan aan nieuwe toekomst in Denekamp

Waar anders dan aan de voet van de Jantina Hellingmolen gaan we in gesprek met Hanny. De molen had ze jarenlang stevig binnen handbereik, maar de verhuizing naar Denekamp maakt alles anders. ‘Het zal even wennen zijn’, realiseert ze zich.

Alles veranderde tijdens 101e Nijmeegse Vierdaagse
Het leven van Hanny kreeg vorig jaar tijdens de 101e Nijmeegse Vierdaagse vanuit het niets een verrassende wending. ‘Ik kon niet geloven dat dit mij overkwam‘, blikt ze met een glimlach terug op de kennismaking met Johan. De fanatieke inwoner van Denekamp kwam Hanny’s leven letterlijk binnenwandelen. Het tweetal liep tijdens het grootste wandelevenement van Nederland vele kilometers samen op en raakte in een geanimeerd gesprek. Na het binnenhalen van het Vierdaagsekruis, gingen Hanny en Johan aanvankelijk ieder weer hun eigen weg. Na thuiskomst was er echter een groot verlangen om Johan nogmaals te ontmoeten. Dankzij een geslaagde oproep in de dorpskrant van Denekamp werd een hernieuwde kennismaking gearrangeerd. ‘We raakten heel verliefd, iets wat voor ons allebei eigenlijk ondenkbaar was.’

Dezelfde interesses
Hanny en Johan hadden direct een wederzijdse klik. En ondanks dat ze 60 kilometer (een uur rijden) bij elkaar vandaan wonen, zochten ze elkaar al direct vaak op. Johan en Hanny zijn nu ruim tien maanden samen. ‘Elke dag belden we en praatten we zeker een uur met elkaar. We delen dezelfde interesses en vullen elkaar goed aan’, aldus Hanny. Inmiddels wonen Hanny en Johan in een fraai appartement in het mooie Twentse land, aan de rand van de Dinkel.‘

‘Hoe nuchter ik ook ben: loslaten valt toch zwaar’
Loslaten en vol overtuiging aan een nieuw hoofdstuk in haar leven beginnen. Dat doet Hanny ogenschijnlijk nuchter, maar dat gaat toch echt niet zonder een vleugje emotie. Daar zijn haar herinneringen aan Aalden en omgeving veel te dierbaar voor. Hanny werkte ruim 25 jaar met veel plezier bij Hollander. ‘Ik heb genoten van het contact met de klanten. Dat was een fijne periode!' En over loslaten gesproken…..het loslaten van de Aelder Meul gaat bepaald niet zonder slag of stoot. Ook al woont Hanny inmiddels dan in Denekamp, ze blijft tot de jaarvergadering in 2019 actief als vrijwilliger én bestuurslid van de Vrienden van de Aeldermeul. Met plezier denkt Hanny ook terug aan het tennissen bij LTC en uiteraard aan de goede contacten met haar buren aan de Weersmaten en Marsstukken. 

Bijschrift foto: Hanny Meek (66) heeft na haar verhuizing naar het Twentse Denekamp de Jantina Hellingmolen niet meer binnen handbereik. 'Iets nieuws beginnen houdt soms ook in dat je iets anders moet loslaten. Hoe moeilijk dat ook is.’ (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 juni 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel