Artikel
Unieke expositie van twee kunstenaars uit Wezup

Voor de eerste keer zal er in de kunstenaarsherberg Zweeloo worden geëxposeerd door twee beeldende kunstenaars uit Wezup: Ludi Brandwagt-Bok en Janine Haddering. Ludi en Janine zullen zelf de expositie openen. Deze opening vindt plaats op: Zaterdag 2 juni a.s. om 13.00 uur in de Kunstenaarsherberg Zweeloo, Hoofdstraat 15.

Janine en Ludie stellen zich voor en vertellen over hun passie voor beeldende kunst:

Janine Haddering: 
“Als kind zag ik in alledaagse dingen al diverse mogelijkheden om er iets anders van te maken, en dat deed ik dan ook. Op de middelbare school had ik het vak tekenen, waar ik mijn creativiteit in een wat meer gestructureerde lijn kon voortzetten. Mijn interesses in beeldende kunst is in die periode ontstaan. Daar ik belangstelling toonde voor het vak en goed contact met een inspirerende tekenleraar had, ben ik op de kunstacademie in Groningen beland voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en mag ik binnenkort afstuderen.

Hoewel mijn interesse voor tekenen en schilderen groot is, richt ik mij in mijn huidige werk voornamelijk op fotografie. In de Kunstenaarsherberg zal ik een selectie van deze foto’s exposeren. Inhoudelijk komt het werk van Ludi en mij niet zelden met elkaar overeen. Onze omgeving geldt vaak als onderwerp. In dit geval fotografeer ik en schildert zij, maar dat zou ook wel eens andersom kunnen zijn in de toekomst.” 

Ludi Brandwagt-Bok:

“Toen me gevraagd werd te exposeren in de Kunstenaarsherberg in Zweeloo, realiseerde ik me dat ik de laatste tijd weinig  geschilderd had. Mijn motivatie was sinds enige tijd tot een dieptepunt gedaald. ‘Alles is al gedaan, niets nieuws meer onder de zon, heel Holland schildert’, zo dacht ik.

En dat terwijl ik jarenlang met veel plezier en voldoening scholieren in het middelbaar onderwijs had weten te motiveren! Zo dacht ik dus, tot zich de gelegenheid voordeed om samen met Janine Haddering in de Kunstenaarsherberg in Zweeloo te exposeren.

Onze bindende factor is uiteraard het dorp Wezup, waar Janine geboren en getogen is en waar ik inmiddels al zo’n twintig jaar woon. De andere overeenkomst is dat we beiden zijn opgeleid tot docent beeldende vakken. Het grote verschil is dat Janine binnenkort afstudeert aan Kunstacademie en het nieuwe schooljaar aan haar eerste baan als docent Beeldende Kunst en Vormgeving  gaat beginnen; ik daarentegen ben al tien jaar met pensioen.

Tijdens de voorbereiding van onze gezamenlijke expositie (we kenden elkaars werk nauwelijks) ontdekten we meer dan eens overeenkomsten in de thema’s die ons inspireren. Het enthousiasme van Janine en haar frisse kijk, gaven me een zetje om weer beeldend  aan de slag te gaan.

Onze directe omgeving is en was dikwijls ons onderwerp. Janine verbeeldt de sfeer in prachtig verstilde foto’s, ik probeer die atmosfeer met verf op doek  te vangen. Graag zou ik ook willen fotograferen zoals Janine; zij heeft nog een heel leven om diverse beeldende disciplines te verkennen. Daar ben ik wel jaloers op.”

Janine Haddering  en Ludi Brandwagt-Bok exposeren van 2 juni tot 14 juli in de Kunstenaarsherberg  Zweeloo. Openingstijden: zaterdags van 13.00 tot 17.00 uur, Hoofdstraat 15, Zweeloo.

Oes Eig’n Kraantien d.d. 22 mei 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Wildfotografen Jesse en Sanne exposeren tijdens Zuidenveld

Bijzondere foto’s van onder meer panters, leeuwen en arenden. Jesse en Sanne Bijlsma hebben de afgelopen jaren tijdens reizen door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe veel wilde dieren op de gevoelige plaat vastgelegd.&...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Opening Cultuurhistorisch paviljoen Weeshuisweide

Sinds een aantal weken is de bouw van het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in volle gang. Op zondagavond 14 juli is om 19:00 de feestelijke publieke opening én onthulling van...

dinsdag, 2 juli 2019

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 10 juli organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs de ...

dinsdag, 2 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto