.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Kim Reinders slaagde met een ‘mooie cijferlijst’ voor de pittige zes jaar durende VWO-opleiding. De 16-jarige Dian Reinders volgde op het Esdal College in Oosterhesselen de vierjarige opleiding VMBO (BB).

                                                  KIM EN RIAN REINDERS

Kim Reinders leverde tijdens het eindexamen op het Esdal College in Emmen een knappe prestatie, want ze slaagde met een ‘mooie cijferlijst’ voor de pittige zes jaar durende VWO-opleiding. Het VWO is vooral bedoeld als vooropleiding voor een studie aan de universiteit. Komend schooljaar gaat de 18-jarge Kim aan de Hogeschool in Utrecht Journalistiek studeren. ‘Ik heb nog niet echt een beroepskeuze gemaakt. Er zijn binnen de Journalistiek zoveel thema’s de interessant zijn. Het lijkt mij bijvoorbeeld erg leuk om voor de radio of voor een tijdschrift te werken. Tijdens de opleiding krijg ik er een beter beeld bij. Als het blijkt dat het uiteindelijk niet bij mij past, kan ik altijd nog iets anders gaan doen. Ik heb immers de tijd en die zal ik zeker benutten.’

Kim was tijdens de examens aanvankelijk niet heel erg gespannen, maar na een aantal pittige examenopgaven begon de twijfel op een gegeven moment wel steeds meer toe te slaan, maar uiteindelijk bleek dat nergens voor nodig. Met veel vertrouwen en plezier begint ze in Utrecht aan haar HBO-studie Journalistiek.

Dian kiest voor beroep in zorg & welzijn
De 16-jarige Dian Reinders volgde op het Esdal College in Oosterhesselen de vierjarige opleiding VMBO (BB). Tijdens deze studie heeft Dian twee keer een stageperiode doorlopen.
Nu Dian na een spannende examenperiode  het VMBO-diploma  op zak heeft, gaat ze het komend schooljaar de opleiding Helpende Zorg & Welzijn op het Drenthe College volgen. Een echte droombaan heeft Dian nog niet in het vizier, maar één ding is wel zeker: ze wil iets met mensen gaan doen in de gezondheidszorg. ‘Kinderen, ouderen, zieken, minder validen: mensen die hulp moeten hebben. Hulp in de huishouding, de dagelijkse verzorging of activiteiten, maar soms ook een luisterend oor en een gesprekje’, dat lijkt mij een mooie bezigheid.

Als helpende zorg & welzijn wordt ze opgeleid bij die hulp. ‘Ja, dat beroep past echt bij mij! Ik werk graag samen, zal ook regelmatig zelfstandig moeten werken: dan is het belangrijk dat je weet wat je wel of niet kan doen, hoe je moet handelen en hoe je rapporteert. Dat hoop ik tijdens deze opleiding allemaal onder de knie te krijgen.’

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 juli 2018.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel