.

.

 

.

Zondag 5 augustus toertocht Heinkel-scooters

Op uitnodiging van Piet en Grietje Hollander brengt de Heinkel scooterklub 'De Kwakel' zondag 5 augustus a.s. een bezoek aan Zuidoost-Drenthe. Er wordt voor de liefhebbers van deze oldtimer scooters een toertocht door de omgeving uitgezet.

Verknocht aan Heinkel Heinkel was in de zestiger jaren een zeer populair scootermerk. De Heinkel stond bekend om zijn degelijkheid en werd wel de Rolls Royce onder de scooters genoemd. In 1963 rolde de laatste Heinkel de fabriek uit. 'Ieder Heinkel-voertuig is momenteel meer dan vijftig jaar oud. Al zie je dat er vaak niet aan af. De meeste clubleden hebben hun Heinkel namelijk stevig onder handen genomen. Zo is menig motortje gereviseerd en zijn veel Heinkels van een nieuwe laklaag voorzien', vertellen Piet en Grietje Hollander uit Aalden, die al vele jaren verknocht zijn aan de oldtimer scooters.  Verzamelen bij Wapen van Aelden Piet en Grietje vertellen dat Heinkelklub 'De Kwakel' van april tot en met oktober iedere eerste zondag van de maand een toertocht voor haar leden organiseert. Deze toertocht van maximaal 100 kilometer lengte wordt iedere maand in een andere provincie uitgezet. De clubleden verzamelen zich zondag 5 augustus om 11.00 uur bij het Wapen van Aelden. Van daaruit vertrekt de groep voor een rondrit door Zuidoost-Drenthe. Omstreeks 15.00 uur is er een tussenstop bij café-restaurant Hegen in Wezup. Op beide locaties kunnen belangstellenden een kijkje nemen. Meer info is te verkrijgen bij Piet en Grietje Hollander, tel. 0591 – 37 2865 of via www.heinkelklupdekwakel.nl Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 juli 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel