.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Janine Haddering uit Wezup heeft de opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving succesvol afgerond aan de docentenopleiding van Academie Minerva. 

                                                      Janine Haddering

Als kind was ze al graag creatief bezig. “Touw, plakband, oude elektriciteitsdraadjes, ik kon van alles gebruiken.”
Geleidelijk aan werd het haar duidelijk op de middelbare school dat ze wel verder wilde met wat ze toen zo leuk vond: tekenen. Na 4 jaar VWO heeft ze de overstap gemaakt naar de HAVO. “Daardoor kreeg ik meer tijd naast de reguliere schoolvakken. Ik was veel in het tekenlokaal te vinden, zowel voor, tijdens als na schooltijd.” Door andere leerlingen werd ze daarom regelmatig om advies gevraagd voor bepaalde opdrachten. “Ik vond het leuk om uitleg te geven over datgene wat mijzelf wel aardig lag.”

De 22-jarige Janine had een speciale band met haar tekenleraar van het VWO. Hij was degene die haar op een gegeven moment adviseerde om eens bij de kunstacademie in Groningen langs te gaan. In de eerste helft van het laatste jaar aan het Esdal College in Emmen heeft Janine met succes de vooropleiding van Academie Minerva gevolgd en afgerond. Met het diploma HAVO op zak is zij in september 2014 gestart met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

De docentenopleiding van Minerva is vrijwel geheel Nederlandstalig. “Voor mijn toekomstige inzetbaarheid in het werkveld vind ik het belangrijk om taal geen barrière te laten zijn, dus wilde ik mijn Engels verbeteren”. In 2016 heeft ze daarom via Education First gedurende vijf weken in de zomervakantie een taalcursus Engels gevolgd, in San Francisco en Washington D.C. “Deze cursus kwam goed van pas toen ik een half jaar later (februari 2017) voor vijf maanden naar Australië mocht voor een minor aan Deakin University”.

“Door mijn verschillende stages en buitenlandervaringen realiseerde ik mij nog meer dat ik graag in het onderwijs werkzaam zou willen zijn na het afronden van de opleiding, om mijn vakkennis met anderen te delen. Recent ben ik afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en mag ik met trots zeggen dat ik een baan in het onderwijs gevonden heb!”

Bijschrift foto: Een gedreven Janine tijdens haar eindexamenpresentatie Beeldend Werk. Op de achtergrond drie werken van haar hand.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 juli 2018

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel