Artikel
Bea Kool stopt als bibliothecaresse

Bea Kool - Van der Ploeg is eind mei gestopt als bibliothecaresse. De inwoonster van Aalden werkte al met al ruim 8 jaar in de bibliotheek aan de Paardelandsdrift in Aalden.

Betrokken bibliothecaresse
Altijd in voor een praatje en een goed advies. Zo zullen vooral de mensen in de Zweeler dorpen Bea voor ogen hebben, want daar heeft ze immers acht jaar lang als betrokken bibliothecaresse gewerkt. Na de sluiting is ze overgeplaatst naar Bibliotheek Oosterhesselen waar ze bijna drie jaar werkzaam is geweest. Tot grote vreugde van Bea gingen de deuren van de bibliotheek in Aalden vorig jaar weer open en mocht zij naast haar werk voor Bibliotheek Oosterhesselen de ondersteuning van de vrijwilligers in Aalden verzorgen. Voor haar collega’s van de bieb is Bea een onmisbare schakel geweest.  Ze was er altijd en was vrijwel overal van op de hoogte.

Uitdagingen
Bea zag de bibliotheek veranderen en dat bracht uitdagingen met zich mee.  Dat was voor Bea niet altijd makkelijk, maar samen met de enthousiaste groep vrijwilligers heeft ze altijd gezocht naar de beste ideeën en oplossingen, met het belang van de klant voorop.  Bea vertrekt om te gaan genieten van haar gezin, de vrije tijd en hopelijk nog heel veel mooie en goede jaren.
Grote collegialiteit
Collega’s en vrijwilligers bedanken Bea hartelijk voor haar grote collegialiteit en nooit aflatende inzet. De allerlaatste werkweek van Bea stond afgelopen week in het teken van afscheid nemen. Uiteraard werden er tal van herinneringen opgehaald.
De opvolgster van Bea wordt haar collega Rosemarie Middelkamp uit Coevorden, niet onbekend met bibliotheek Aalden en de vrijwilligers, zij heeft ervoor gezorgd dat er in Aalden weer zo’n prachtige boekencollectie staat.
Leuke collectie

Bea wil iedereen uitnodigen om vooral eens langs te gaan bij de nieuwe bibliotheek, de accommodatie is dan wel kleiner en er zijn geen jeugdboeken meer, maar er is een leuke collectie die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe boeken. Ook zijn er 'groot letter boeken' en tijdschriften te leen. Tevens is het mogelijk om binnen Drenthe alle boeken gratis te reserveren en naar Aalden te laten komen. De bibliotheek wordt nu gerund door een groep zeer enthousiaste vrijwilligers die altijd bereid zijn om vragen te beantwoorden en te helpen bij de uitlening.

Op de foto wordt Bea Kool (in willekeurige volgorde) geflankeerd door Mini van der Kooi, Irma Oldengarm, Hanne van Bruggen, Fennie Broeksema, Mieke Oldewening en Winnie Kraaijenbrink. Op de foto ontbreken; Miny Assen, Janny Wiers en Hedica Hoogendijk. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 6 juni 2018.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Talenten uit Aalden sluiten lessenserie af op het podium

Donderdagmiddag a.s. geven leerlingen Rijdende Popschool eindoptreden bij Daan's Snackmobiel. Na een lessencyclus van elf weken laten cursisten van de Popschool Aalden de komende week met veel muzikaal enthousiasme zien wat...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

Acteurs Openluchtspel Zweeloo schitteren tijdens diamanten jubileum

De premièrevoorstelling van het blijspel “Schots en Schief” in het openluchttheater van Aalden is zaterdagavond succesvol verlopen. Vooraf was al aangekondigd dat de 60e editie van het openluchtspel een onvergetelijke avond z...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

Schilderijen en beeldhouwwerk tijdens 51ste expositie Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 juli tot en met 12 augustus a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens de 51e editie zijn er schilderijen te zien van Siny Ha...

donderdag, 12 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto