Artikel
Meiden MO11-1 Sweel kampioen

De meiden van MO11-1 zijn de eerste kampioenen van v.v. Sweel geworden. Het was spannend in de competitie dit seizoen. Het verschil met de nummers 2 en 3 was niet groot. Elk puntje telde en dus moest er vorige week ‘even’ gewonnen worden om kampioen te worden.

Met de nodige kriebels in de buik vertrok het team richting Bargeres voor de beslissende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SVO BDE.

Er waren veel meegereisde fans uit Zweeloo. “Het lijkt wel echt zo, he?“, vond één van de meiden. Gelukkig begon Sweel goed aan de wedstrijd en kwam het al snel op een 1-0 voorsprong. De tegenstander kreeg geen echte kansen.

Na rust scoorde Sweel nog twee keer en volgens de meiden was het vooral leuk om te zien hoe hoog het publiek toen in de lucht kon springen. Het kampioenschap was een feit en het feest kon beginnen. En toen terug naar Zweeloo, waar de ploeg in de versierde pipowagen een rondje door het dorp maakte. “Kampioenen. Waar is dat feestje, hier is dat feestje”. Er werd afgesloten met een patatje bij Daan. En of het een geslaagd feestje was…..? De mooiste opmerking van de dag was toch wel: “Ik wist niet dat kampioen worden zo leuk zou zijn….!”

Speelsters: Lotte Abbing, Carlijn Abbing, Linda Klingenberg, Suze Smidt, Lotte Rotgers, Isa Mulder, Floor Jalving, Annemarie Kamps, Kiki Beukers, Kim Adema, Wendy Pruisscher en Fleur Tempelman. Leiders:  Joop Beukers en Anita Klingenberg

Sweel JO 11-2 voorjaarskampioen
Afgelopen donderdag is ook JO11-2 kampioen geworden. Het team van Twan Jalving, Richard Kuper en Gerwin Stevens moest de wedstrijd tegen Raptim winnen om het kampioenschap binnen te halen. Het was een hele spannende pot met kansen over en weer. Onder bijna tropische omstandigheden moest het team tot het uiterste gaan. Het was sowieso al een bijzondere teamprestatie, temeer de ploeg eigenlijk in een lagere leeftijdsklasse (JO10-competitie) zou worden ingedeeld.

Na een 1-0 achterstand werd het al gauw weer 1-1. Er werd door beide partijen regelmatig gescoord. Zo ging het bijna de hele wedstrijd gelijk op. Gelukkig liep v.v. Sweel in de laatste minuten uit naar een 4-7 overwinning. En zo was het kampioenschap een feit. Bij thuiskomst werd er luid toeterend een zegetocht door Aalden en Zweeloo gereden, waarna er door bestuurslid Henk Nijenbanning op het voetbalveld getrakteerd werd op drinken en chips. Het was nog lang onrustig op sportpark ‘t Alterbarg……

Spelers: Senn Kuper, Gijs Alting, Jarne Vorsteveld, Jesse Janssens, Zhi-Long Nijenbanning, Alwin Nijenbanning, Niek Berkhout, Thian Stevens en Freek Schevers. Leiders: Twan Jalving, Richard Kuper en Gerwin Stevens.

Oes Eig'€™n Kraantien d.d. 13 juni 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Vriendinnenwandeldag 9 april 2019

Vriendinnwandeldag giet dit jaor ok weer deur, alle vrouwen loopt weer körte of lange routes en gaot er veur....

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder

Nieuw in Zweeloo e.o. : Dynamictennis

Sinds afgelopen maand is er de mogelijkheid om een nieuwe sport in onze dorpen te beoefenen, Dynamictennis. Deze jonge racketsport mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Het wordt inmiddels op een hon...

dinsdag, 5 maart 2019

Lees verder

Postzegelclub.

Verengingsavond iedere tweede woensdag van de maand (september tot en met mei) in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging in Coevorden. Activiteiten: veilingen, rondzending (thuiswinkelen met postzegels), ruilen en gez...

zondag, 17 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto