Artikel
Zweeler praalwagen race tegen de klok

Over een kleine drie weken barst het Zuidenveldcircus weer los. Dalen is dit jaar het centrum van vier dagen activiteiten en feest, om precies te zijn op donderdag 12 tot en met zondag 15 juli. Het feestprogramma zal de komende weken ongetwijfeld via allerlei mediakanalen onder uw ogen komen. Een voor Zweeloo belangrijk onderdeel van het programma is de Zuidenveldcompetitie.

Zuidenveldcompetitie
Nog niet zo heel lang geleden heette dit de “Achtkamp” en was Zweeloo vaak een zekerheidje voor een van de podiumplaatsen. Sinds vorig jaar is deze competitie tussen de acht Zuidenveldkernen (Sleen, Zweeloo, Oosterhesselen, Coevorden, Schoonebeek, Emmen, Odoorn en Dalen) qua opzet in een moderner jasje gestoken en kwam er ook een andere naam: de Zuidenveldcompetitie. Wat gebleven is, is het maken van een praalwagen. Van alle kernen wordt min of meer verwacht dat zij met een fraaie praalwagen aan de traditionele optocht op de donderdagavond deelnemen.

En dat valt nog niet mee, hoorden wij de afgelopen week.

Er moet nog veel gebeuren
Enkele weken geleden deed de Zweeler Zuidenveldcommissie in OEK een oproep voor vrijwilligers om mee te helpen bij het optuigen van de Zweeler praalwagen. Wij waren benieuwd naar het resultaat en gingen afgelopen donderdag even langs in het zenuwcentrum, de schuur van Riekus Ruinemans in Sweel. En om maar direct met de deur in huis (in de schuur) te vallen, dat viel niet mee: slechts twee vrijwilligers kwamen deze avond opdraven. En hiermee is het beeld geschetst van de huidige situatie: er is een klein groepje gemotiveerde vrijwilligers, dat eigenlijk te klein is om onbezorgd naar de finish te werken. Want er moet, dat kan zelfs uw OEK-medewerker zien, nog veel getimmerd, geschilderd, geplakt en overlegd worden. En wat zoal nog meer.

Het wordt dus een race tegen de spreekwoordelijke klok. Van paniek is evenwel geen sprake, de wagen zal er uiteindelijk wel komen. Maar hoe die wagen er uiteindelijk uit zal zien, dat blijft met het huidige kleine groepje vrijwilligers (met vaak ook weer beperkte tijd) wel de grote vraag.
Hulp is meer dan welkom

Daarom nogmaals een dringende oproep: heeft u tijd om uw steentje aan de Zweeler praalwagen bij te dragen, kom dan op dinsdag, woensdag of donderdagavond naar de grote schuur van Riekus Ruinemans (vanaf half acht). Uw hulp is meer dan welkom! Wilt u eerst wat meer informatie, dan kunt u bellen of mailen met Anita Klingenberg (tel. 371546, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Oh ja, het thema is dit jaar “elementen” (vuur, aarde, lucht en water). Waarvoor Zweeloo heeft gekozen, mochten we begrijpelijk nog niet verklappen. En oh ja, volgend jaar (2019) is het Zuidenveld in Zweeloo. Een reden temeer om nu al met onze praalwagen een visitekaartje af te geven.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 juni 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Oude tijden herleven voor 45+ voetballers.

Geert Kiers: ‘Voetbal gaat nooit uit je bloed’. Oude tijden herleven op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo. De spelers van Sweel 45+ sparren op de vrijdagavond met hun leeftijdsgenoten van naburig...

dinsdag, 20 november 2018

Lees verder

Internationale certificering voor Aletta Kwant

Geboren en getogen Aaldenaar uitgegroeid tot autoriteit op gebied aquafitness. Aletta Kwant geldt onderhand als een autoriteit op het gebied van aquafitness. Vorig najaar behaalde ze de internationale certificering als aqu...

dinsdag, 30 oktober 2018

Lees verder

‘Eerste halve marathon in buitenland smaakt naar meer’

Voormalig handbalkeepster Gera Kuijer (27) gooit roer om. Een paar jaar geleden gooide Gera Kuijer het sportieve roer om. Jarenlang stond ze onder de lat bij diverse Drentse handbalverenigingen, maar Gera he...

dinsdag, 23 oktober 2018

Lees verder
Willekeurige foto