.

.

 

.

In Meppen schieten zonnebloemen de grond uit

Wie de laatste weken een ritje door Meppen maakte, heeft kunnen zien dat zonnebloemen proberen boven de daken uit te groeien. In het kader van het Oogstfeest weekend in Meppen op 22 en 23 september a.s. zijn in april jl. zakjes zonnebloemzaden uitgedeeld. De bedoeling was dat alle Meppenaren de zaden in de tuin zouden planten.

In september wordt dan bekeken wie met de eer van super-zonnebloem-kweker gaat strijken.

Het weer dacht er evenwel iets anders over dan de meeste bloeiagenda's aangeven, zo komt het dat sommige bloemen nu al een aanzienlijke hoogte hebben bereikt en waarschijnlijk eind september niet halen.

Zo het zich laat aanzien, gaat de tuin aan de Mepperstraat ... (zie foto) met de hoogste eer strijken, maar we zijn er nog niet en concurrentie ligt op de loer.

 

Voorlopig dus aan kop Madeleine Beaumont met een zonnebloem van maar liefst 3,70 mtr. Of liever haar kleindochter Nynke want Madeleine heeft aan elk kleinkind een bloem toebedeeld. Al met is de bloem nu ongeveer 3 maal de lengte van Nynke. Om hoogtevrees van te krijgen!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 augustus 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel