Artikel
Musicaldroom 11-jarige Elke wordt werkelijkheid
‘Het was super leuk om een belangrijke rol in de musical te vervullen’. Een echte hoofdrol in een landelijke musical naast echte bekende musicalsterren. Afgelopen zaterdag kwam die droom uit voor de 11-jarige Elke Diks uit Aalden. In theater De Spiegel in Zwolle acteerde Elke in twee voorstellingen van de musical Nooit Gedacht Land.

Deze eigen bewerking van het welbekende verhaal van Peter Pan vormde de eindvoorstelling van de RTL Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy. Alle leerlingen van de ruim vijftig vestigingen van deze musical-opleiding staan ieder jaar drie weekeinden lang op het podium naast professionele musical-sterren.

Talentvolle leerling
Voor Elke, leerling van groep 8 van CBS het Anker in Emmen, was het dit jaar extra bijzonder, want zij had één van de kinderhoofdrollen te pakken. Ongeveer vier jaar geleden is Elke gestart bij de RTL Telekids Musicalschool. Een jaar geleden kwalificeerde zij zich voor de Topclub, waarin de meest talentvolle leerlingen samen extra lessen krijgen. Alle leerlingen van de Topclubs mogen vervolgens auditie doen voor een hoofdrol in de eindvoorstelling.

Het was raak...!
Voor Elke was het raak: Zij kreeg een hoofdrol als één van de Lichtwezens. Deze vormen de rode draad in de hele musical, zodat ze eigenlijk in elke scene op het toneel te zien is. Het vraagt met name veel van de danskwaliteiten van Elke en haar cast-genoten. De audities voor de hoofdrollen en daarna de repetities waren in Amsterdam. Elke Diks: “Het was super leuk om een belangrijke rol in de musical te vervullen. Best wel een beetje spannend om voor ruim 900 mensen op te moeten treden, maar het was een fantastische ervaring!”

Kans op nieuwe audities
Elke gaat na de zomervakantie door met de musicalles van Telekids bij de Topclub in Assen. Ze zal eventueel nieuwe audities doen als zich de kans voor doet. Elke maakt komend schooljaar overigens de overstap van de basisschool naar het VWO-opleiding op het Hondsrug College in Emmen. Dus is het nog even de vraag hoe het met de beschikbare vrije tijd zal gaan.

Bijschrift foto: De 11-jarige Elke Diks uit Aalden mag zich al een echte musicalster noemen. Afgelopen weekend speelde ze voor een bijna 1000-koppig publiek in de eindvoorstelling van de RTL Telekids Musicalschool.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 juni 2018.

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubb...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Word vrijwilliger bij Glasvezel Zuidenveld

Stichting Glasvezel Zuidenveld is het samenwerkingsverband van SamenBreed met de andere glasvezelinitiatieven van de gemeente Coevord...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

De scholen in onze scholengroep zijn weer begonnen!

We zijn blij dat we de kinderen na de zomer weer hebben mogen verwelkomen op onze scholen. Binnen Onderwijsstichting Arcade werken we in scholengroepen. Onze scholengroep bestaat uit o.b.s. De Anw...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto