Artikel
Kinderen LOL leven zich helemaal uit op nationale ModderDag
Spelen, kliederen, lekker vies worden en heerlijk modderen. Overal in Nederland was het afgelopen vrijdag ModderDag. Een dag om lekker te spelen en vies te worden in de modder, zonder dat ouders of leidsters boos werden. Ook bij LOL Kinderopvang in Aalden konden peuters en bso’ers zich heerlijk uitleven en smeerden ongegeneerd met water, zand en modder.
LOL haakte voor de tweede achtereenvolgende keer in op de ModderDag. Peuters en kinderen van de buitenschoolse opvang waren heerlijk aan modderen en ook voor de leidsters was er geen ontkomen aan.
De coördinatoren Janneke Nijboer en Esther Manting van LOL Kinderopvang vinden het initiatief van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) belangrijk. ‘De kinderen leerden afgelopen vrijdag wat modder eigenlijk is en wat je er zoal mee kunt doen.'
"Helemaal niet vies"
De één vindt modder heerlijk en de ander moet er niet aan denken. 'Het allerbelangrijkst was dat de kinderen veel plezier hebben gemaakt. Er kon onder meer met modder geschilderd worden. "Helemaal niet vies", glimlacht één van de vele peuters van LOL.

Overigens is modder niet alleen leuk om in te spelen, het blijkt ook nog eens goed voor de weerstand. Volgens de IVN is een hapje zand goed voor je immuunsysteem en wordt je zo minder snel ziek. De kinderen van LOL Kinderopvang moeten daar echter nog niet aan denken: "Modder eten, dat doe we niet!"

Bijschrift foto: De peuters van LOL Kinderopvang uit Aalden genoten vrijdag met volle teugen van de Nationale ModderDag. Het was voor de zesde keer dat de ModderDag in Nederland werd georganiseerd en dit jaar namen er ruim 130.000 kinderen aan deel. (Eigen foto)

Bijschrift foto: Ook de leidsters van LOL Kinderopvang leefden zich helemaal uit in de modder. Op de foto v.l.n.r.:  Melanie van Dijk, Janneke Nijboer, Esther Manting en Renske Mulder. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juli 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Lotte Tempelman loopt stage bij bekende Texelse schapenboer

Stage bij BN’ers…………. 'Ook daar moet gewoon gewerkt worden……….!' Lotte Tempelman heeft afgelopen maand een onvergetelijke stage beleefd. De 17-jarige inwoonster van Aalden was werkzaam bij de van Boer Zoekt Vrouw bekende Texe...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

Geslaagd, de vlag kan uit!

Jordy Werkman slaagde afgelopen maand op het Esdal College in Oosterhesselen voor zijn MAVO-diploma. Er was meer goed nieuws bij de familie Werkman: ook Charel is geslaagd voor haar studie &ld...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder

o.b.s De Anwende zwaait populaire conciërge André uit

Conciërge André Jonkers uit Schoonoord nam afgelopen woensdag afscheid van o.b.s. De Anwende. Hij gaat met pensioen. Het was nog net voor de eeuwwisseling, ongeveer 20 jaar geleden, dat André zij...

dinsdag, 17 juli 2018

Lees verder
Willekeurige foto