Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

In Wezup zijn er twee geslaagden voor de middelbare school: Alma de Jong en Iris Mulder. We laten beiden even aan het woord.

                                           ALMA DE JONG EN IRIS MULDER

Alma de Jong 
De 16-jarige Alma de Jong is met glans geslaagd voor de vierjarige Mavo-opleiding aan het Esdal College aan de Boermarkeweg in Emmen. Gedurende haar opleiding heeft ze éénmaal een maatschappelijke stage doorlopen. Ze had het geluk dat ze werd gevraagd mee te gaan op een leerzame trip naar Tallinn in Estland met onder andere het bedrijf Inside Wonen ….. en meer in Wezup, waar ze  ook werkt. De school stemde hiermee in omdat ze het leerzaam genoeg achtten.

Alma ging zonder onvoldoendes de examens in. Toch vond ze het uitermate spannend. Gelukkig komen de antwoorden altijd online en kon ze thuis al zien hoe ze ervoor stond. Twee keer was het niet zo positief en begon ze zich zorgen te maken. Echter eind goed, al goed.

Alma start het komende schooljaar met een opleiding aan het Chibap College in Zwolle en wil daar nu bij voorkeur ruimtelijke vormgeving gaan doen. Ze krijgt echter het eerste half jaar zowel media, vormgeving, vakmanschap en ruimtelijke vormgeving. Hierna bepaalt ze welke richting ze het meest interessant vindt.

“Hoe mijn droombaan er nu uitziet weet ik nog niet zeker. Ik heb een brede interesse. Wat mij wel leuk lijkt is het design en het inrichten en/of renovatie van particuliere- en bedrijfspanden”

Iris Mulder
Iris is nu 19 jaar en heeft het VWO gevolgd op het Esdal College aan de Oosterstraat in Emmen. Normaliter duurt deze opleiding zes jaar, maar zij heeft er zeven jaar over gedaan. De eerste drie jaar hiervan heeft ze gymnasium gevolgd, maar in de bovenbouw heeft ze de klassieke talen laten vallen. Gedurende haar opleiding heeft Iris  één maatschappelijke stage gedaan op de Korenhof in Aalden.

Toen ze startte met haar acht examens stond ze er goed voor en had ook hard gestudeerd, maar examens blijven spannend!

Komend schooljaar start Iris met haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze had al in februari een aantal toelatingstoetsen gemaakt en in april kreeg ze te horen dat ze was toegelaten. “Later wil ik graag als arts in een ziekenhuis werken. Wat voor arts weet ik nog niet aangezien er vele mogelijkheden zijn. Tijdens de studie is er voldoende tijd om te ervaren wat ik leuk vind  en wat minder leuk.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juli 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Coop Weggen steunt dierenkampje Zweeloo met statiegeld-actie

In de maanden april, mei en juni van dit jaar konden inwoners van onze dorpen hun statiegeld doneren aan het dierenkampje. Coop Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Coop vestigingen, verdubb...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

Word vrijwilliger bij Glasvezel Zuidenveld

Stichting Glasvezel Zuidenveld is het samenwerkingsverband van SamenBreed met de andere glasvezelinitiatieven van de gemeente Coevord...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder

De scholen in onze scholengroep zijn weer begonnen!

We zijn blij dat we de kinderen na de zomer weer hebben mogen verwelkomen op onze scholen. Binnen Onderwijsstichting Arcade werken we in scholengroepen. Onze scholengroep bestaat uit o.b.s. De Anw...

woensdag, 19 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto