Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

In Wezup zijn er twee geslaagden voor de middelbare school: Alma de Jong en Iris Mulder. We laten beiden even aan het woord.

                                           ALMA DE JONG EN IRIS MULDER

Alma de Jong 
De 16-jarige Alma de Jong is met glans geslaagd voor de vierjarige Mavo-opleiding aan het Esdal College aan de Boermarkeweg in Emmen. Gedurende haar opleiding heeft ze éénmaal een maatschappelijke stage doorlopen. Ze had het geluk dat ze werd gevraagd mee te gaan op een leerzame trip naar Tallinn in Estland met onder andere het bedrijf Inside Wonen ….. en meer in Wezup, waar ze  ook werkt. De school stemde hiermee in omdat ze het leerzaam genoeg achtten.

Alma ging zonder onvoldoendes de examens in. Toch vond ze het uitermate spannend. Gelukkig komen de antwoorden altijd online en kon ze thuis al zien hoe ze ervoor stond. Twee keer was het niet zo positief en begon ze zich zorgen te maken. Echter eind goed, al goed.

Alma start het komende schooljaar met een opleiding aan het Chibap College in Zwolle en wil daar nu bij voorkeur ruimtelijke vormgeving gaan doen. Ze krijgt echter het eerste half jaar zowel media, vormgeving, vakmanschap en ruimtelijke vormgeving. Hierna bepaalt ze welke richting ze het meest interessant vindt.

“Hoe mijn droombaan er nu uitziet weet ik nog niet zeker. Ik heb een brede interesse. Wat mij wel leuk lijkt is het design en het inrichten en/of renovatie van particuliere- en bedrijfspanden”

Iris Mulder
Iris is nu 19 jaar en heeft het VWO gevolgd op het Esdal College aan de Oosterstraat in Emmen. Normaliter duurt deze opleiding zes jaar, maar zij heeft er zeven jaar over gedaan. De eerste drie jaar hiervan heeft ze gymnasium gevolgd, maar in de bovenbouw heeft ze de klassieke talen laten vallen. Gedurende haar opleiding heeft Iris  één maatschappelijke stage gedaan op de Korenhof in Aalden.

Toen ze startte met haar acht examens stond ze er goed voor en had ook hard gestudeerd, maar examens blijven spannend!

Komend schooljaar start Iris met haar studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze had al in februari een aantal toelatingstoetsen gemaakt en in april kreeg ze te horen dat ze was toegelaten. “Later wil ik graag als arts in een ziekenhuis werken. Wat voor arts weet ik nog niet aangezien er vele mogelijkheden zijn. Tijdens de studie is er voldoende tijd om te ervaren wat ik leuk vind  en wat minder leuk.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juli 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Is strijd om titel 'Duurzaamste huis van Nederland' al gestreden?

Stemmen op Mepperstraat 44 kan nog tot en met 16 november a.s. Is het beslissend gat in de strijd om de titel ‘Duurzaamste huis van Nederland’ al geslagen? Met nog slechts...

dinsdag, 13 november 2018

Lees verder

Aalden Rondomme profiteert van budgetfonds Dorpsbelangen Aalden

·  Nieuwe vrijwilligers nodig voor waarborgen uniek wandelgebied ·  Wandelpaden liggen er weer piekfijn bij Al weer dertien jaar geleden kwam tuin- en landschapsontwerper Wilfried Reuvers  met het idee om de vele moo...

dinsdag, 13 november 2018

Lees verder

Jeroen Kalsbeek kiest voor baan in verpleging

'Overal waar ik kom zijn ze lovend over mannen in de zorg’. Het is vaak in het nieuws: het grote tekort aan personeel in de zorg. Het werven van nieuwe mensen staat...

dinsdag, 13 november 2018

Lees verder
Willekeurige foto