Artikel
Nieuws van bibliotheek Aalden

Openingstijden in de zomervakantie
In de zomervakantie, van 21 juli tot en met 2 september a.s., is de bibliotheek open op de dinsdag. Openingstijd: 14.00-17.00 uur. Daarnaast kun je met je abonnement terecht in alle bibliotheekvestigingen in de provincie voor het lenen en terugbrengen van boeken.

VakantieBieb weer open
Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Je kunt de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Veel leesplezier!

Voor jeugd en volwassenen
Volwassenen kunnen in de VakantieBieb 2018 kiezen uit een mooie selectie romans, spannende boeken en non-fictie, waaronder Het meisje uit de trein van Irma Joubert,Het paradijs van Suzanne Vermeer en Ma van Hugo Borst.

De jeugd kan onder meer genieten van Kikker en een heel bijzondere dag van Max Veldhuis, Blitz van Rian Visser, Geheim agent oma van Manon Sikkel, Joehoe! Ik wil een koe van Angelique van Dam en De Kameleon - Geheimzinnige zaken in Lenten door H. de Roos.

Maak kans op een iPad mini!
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een iPad mini? Laat ons weten wat je lievelingsboek uit de VakantieBieb is. Vertel ook waarom dit jouw favoriet is.

Apps van de Bibliotheek
De Bibliotheek heeft veel handige apps waarmee je e-books, kranten of tijdschriften kunt lezen of bijvoorbeeld luisterboeken kunt beluisteren. De meeste apps zijn voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek te gebruiken. Gebruikt u ze al?? Voor meer informatie over deze apps en ander nieuws over de bibliotheken zie de website van de bibliotheek www.bibliotheekaalden.nl

  • Bibliotheek Wise: Regel met de app Bibliotheek Wise je bibliotheekzaken wanneer je maar wilt. Verlengen, zoeken in de catalogus en reserveren; het kan er allemaal. Je vindt er ook persoonlijke lees-, kijk- en luistertips.
  • E-books: De Bibliotheek heeft een groot aantal recente e-books om (tijdelijk) op je telefoon of tablet te zetten en te lezen. Deze dienst is alleen beschikbaar voor leden van de Bibliotheek.
  • LuisterBieb: Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis én offline. Meer informatie vind je op de Bibliotheek Online.
  • PressReader: PressReader is een databank met meer dan 4700 dagbladen en tijdschriften in zo'n 60 talen. Elke dag kun je via de PressReader app de nieuwste krant of het nieuwste tijdschrift downloaden en later thuis of onderweg lezen. Je vindt er o.a. de dagbladen NRC en Metro en tijdschriften op het gebied van lifestyle, reizen, auto's, computers, tuinieren, cultuur en meer. Maar ook buitenlandse titels zoals Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo en Handelsblatt
  • VakantieBieb: De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken die je in de vakantie kunt lezen. Kinderen die zelf kunnen lezen, vinden in de VakantieBieb populaire jeugdboeken voor alle leeftijden. Voor volwassenen staan in de app spannende boeken, romans en non-fictie boeken.

Boeken voor 0 tot 4 jarigen
Naast een collectie voor volwassenen heeft de bibliotheek ook een mooie collectie met boeken voor 0 tot 4 jarigen. U vindt er prentenboeken, voorleesverhalen, boekjes met hardkartonnen bladzijden. Zoekt u iets dat we niet in huis hebben, dan kan het aangevraagd worden. Komt u ook eens met uw (klein)kind naar de bibliotheek?? Het abonnement voor kinderen is gratis.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juli 2018.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dood & Begraven

Er zijn bibliotheken vol geschreven over de manieren waarop een cultuur met de dood en de overledenen omgaat. Verslagen van, en studies over, de manier waarop nabestaanden omgingen met de lij...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Kinderkasteelrondleiding

Door het Stedelijk Museum Coevorden wordt er speciaal voor kinderen een rondleiding in het kasteel georganiseerd. Deze vindt plaats tijdens de meivakantie op zondag 28 april 201...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Eerste veiling tekeningen Yvonne Brill al goed voor duizend euro

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Atrium van RTV Drenthe in Assen is zaterdag het 150e boek van Yvonne Brill gepresenteerd. Uit handen van de 76-jarige kinderboekenschrijfster uit Aalden ontving directe...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto