Artikel
Talenten uit Aalden sluiten lessenserie af op het podium

Donderdagmiddag a.s. geven leerlingen Rijdende Popschool eindoptreden bij Daan's Snackmobiel. Na een lessencyclus van elf weken laten cursisten van de Popschool Aalden de komende week met veel muzikaal enthousiasme zien wat ze gedurende de workshops opstaken.

De kinderen die deelnamen aan de lessen zijn allen basisschoolleerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Ze maakten vanaf april dit jaar kennis met een aantal basisvaardigheden die hen in staat stelt hun muzikale techniek en hobby verder uit te bouwen.

De leeftijd van de deelnemers varieert van acht tot twaalf jaar en dat die leeftijd ideaal is voor het ontdekken van individuele aanleg en belangstelling voor instrumenten en muziekstromingen maken ze op donderdag 19 juli graag duidelijk aan het publiek.  Het podium voor het jeugdig aanstormend poptalent in Aalden staat vanaf 17.00 klaar voor hun eindoptreden bij Daan's Snackmobiel op de bekende centraal gelegen locatie in het dorp.

De kennismakingsles in de Aelder Meent op 12 april j.l. sloeg vanaf het allereerste moment goed aan bij de ambitieuze basisschoolleerlingen en dat enthousiasme nam in het vervolg van de lessencyclus alleen maar toe. Popmuziek kent zoals bekend veel variaties en muzikale invalshoeken. De leerlingen van de Popschool Aalden kregen op aanstekelijke wijze de kans hun talent te ontdekken en verder vorm te geven. Gezamenlijk werkten ze toe naar de toch wel enigszins spannende presentatie komende donderdag.

Wellicht wekt dit optreden de belangstelling van aspirant-musici onder het publiek dat zich ongetwijfeld zal opstellen bij Daan's Snackmobiel. Voor die categorie is het van belang te weten dat Popschool Aalden binnenkort weer plaats heeft voor meer leerlingen. De popschool is er voor deelnemers uit Aalden en omgeving. Een spijkerharde leeftijdslimiet wordt in feite niet gehanteerd en dat betekent dat ook geïnteresseerden uit andere leeftijdscategorieën hun lang sluimerende en gekoesterde muzikale ambities nu eens eindelijk een niet te missen kans kunnen bieden.

Voor meer informatie over inschrijving, instrumenten, tijden en locatie is er een gebruiksvriendelijke website: www.derijdendepopschool.nl. Muzikaal Aalden, laat van je horen!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 juli 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bijzondere stadswandel(z)ing door mannenkoor HEM

Donderdag 20 december wordt er iets heel bijzonders gedaan door Mannenkoor HEM. Dit omdat de roemruchte historie van Coevorden niet zo bij de kersttijd past. Mannenkoor HEM heeft een bijzondere sta...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Voorbereidingen voor ‘Het IJzerkoekenoproer’ zijn in volle gang.

Theatergroep WIJ is onder begeleiding van Theaterbedrijf Maters & Roberti druk bezig met de repetities voor de Het IJzerkoekenoproer van Coevorden. Op 22 december brengen zij de geschiedenis tot leven doo...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Hofpoort Incluis

Hofpoort Incluis, het pop-uptheater aan het Stationsplein/hoek Friesestraat, heeft weer een activiteit op de agenda staan. Op zaterdag 8 december 2018 van 13.00 tot 16.00 uur worden knieperties gebakken met Vrouwen van...

dinsdag, 4 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto