Artikel
Mariël Beugels met Jong Oranje bij beste vijf van de wereld

Mariël Beugels heeft zich met Jong Oranje tijdens het WK in Hongarije op een voortreffelijke wijze verzekerd van de vijfde plaats. Met deze vijfde plaats zorgde het nationale jeugdteam van de 20-jarige aanvoerder uit Benneveld voor de beste klassering aller tijden bij een WK voor Juniors.

De ploeg van bondscoach Robert Nijdam won in het Hongaarse Debrecen tweemaal om de strijd voor plek vijf tot en met acht. Regerend Europees kampioen Frankrijk werd met 29-23 verslagen en voormalig wereldkampioen Denemarken kreeg met 32-28 klop. Eerder in het toernooi werd ook al afgerekend met Zweden.

In het laatste duel tegen Denemarken sprintte Jong Oranje kort na rust bij de titelverdediger uit Noord-Europa vandaan. Na 16-15 tekenden onder meer Sarah Dekker en Mariël Beugels voor de 21-16. Met twaalf goals maakte cirkelspeelster Merel Freriks uit Emmen in het duel met de Denen veel indruk. De eveneens sterk spelende Beugels vond vijf keer het net.

Hongarije werd in eigen land wereldkampioen door Noorwegen in de finale met 28-22 te verslaan.

Mariël Beugels speelt in de Duitse Bundesliga. Ze staat onder contract bij HSG Bad Wildungen Vipers.

Bijschrift foto: Mariël Beugels uit Benneveld schaarde zich met Jong Oranje tijdens het WK in Hongarije bij de beste vijf van de wereld. De 20-jarige aanvoerder van het nationaal jeugdteam speelde een sterk toernooi. (Eigen foto)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 juli 2018.

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Clubmanager Ellen Kroes over onstuimige groei bij golfclub De Gelpenberg:

“Teamsporters kunnen hier toch met een bal bezig zijn“. Het zag er in het voorjaar allemaal nog zo somber uit voor golfclub De Gelpenberg : het jubileumjaar leek door corona vol...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Geen EK-voetbal, maar wél de vv Sweel Jeugd Cup

Voorlopig geen EK-voetbal, Olympische Spelen en Wimbledon, maar zaterdag werd er op ‘’t Alterbarg gelukkig wél gestreden om de prestigieuze vv Sweel Jeugd Cup. De amateursport is door corona tot stilsta...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Spannende wedstrijden tijdens clubkampioenschappen LTC

Bij Tennisvereniging LTC Zweeloo werden onlangs de clubkampioenschappen Dames, Heren en Mix Dubbel 2020 gehouden. Het was een geslaagd kampioenschap met veel publiek en fantastische weersomstandighede...

dinsdag, 29 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto