Artikel
RegioBank Drentse Fiets4Daagse blikt terug op een zonnige 53e editie

De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse kan met tevredenheid terugblikken op een warme maar succesvolle editie, met ruim 11.000 deelnemers.
De week begon met een opening in verschillende startplaatsen en flink meer inschrijvers dan vorig jaar.

Vol goede moed en goed voorbereid gingen de deelnemers dinsdag van start. Niet alleen de WMD maar ook ondernemers en burgers sprongen bij om de bidons van de deelnemers onderweg met water te vullen. De saamhorigheid was groot en Drentse gastvrijheid was overal aanwezig.

Onderweg en in de startplaatsen konden de deelnemers genieten van muziek, gezelligheid en leuke activiteiten. Zo konden de deelnemers voor de eerste keer dwars door Plopsaland fietsen en een kijkje nemen bij het ambulancevervoer in Tynaarlo. De kinderen konden zich uitleven met graffiti spuiten, knutselen met papier of hout en een rondje op een pony rijden. Naast waterspektakel kon men zelfs voelen hoe het is om midden in een ijsblok te staan.
Uniek dit jaar was het Grootste, Gratis en Gastvrije Ontbijt op woensdagochtend. Zo’n 10.000 fietsers konden aanschuiven aan lange tafels en genieten van een uitgebreid ontbijt.
Vrijdag hebben alle 4Daagse deelnemers hun welverdiende medaille gekregen en werden de deelnemers, die een fietsjubileum vierden, in het zonnetje gezet en extra beloond met een typisch Drents aandenken en een bloemetje.

De organisatie dankt alle vrijwilligers die meehielpen om deze editie tot een waar fietsfeest te maken. De EHBO die klaarstond om hulp te bieden, de verkeersregelaars die in de hete zon het verkeer in de juiste banen wisten te leiden, de stempelaars, inschrijvers en bediening tijdens het ontbijt. Kortom iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om het de gasten naar de zin te maken.

De Drentse Fiets4Daagse bedankt RegioBank als hoofdsponsor, die placemats en bekers voor het ontbijt heeft verzorgd. Onderweg en in diverse startplaatsen was RegioBank aanwezig om bidons, water en ijsjes uit te delen. De Provincie bood financiële steun en het Recreatieschap sponsorde de nieuwe routebordjes. Grote waardering is er voor alle (lokale) sponsoren en partners die zich hebben ingezet.

Maar bovenal bedankt de organisatie de deelnemers voor hun komst en doorzettingsvermogen. Wat een prestatie hebben ze geleverd in de zomerse temperaturen. Er hebben gelukkig geen grote incidenten plaatsgevonden.

De volgende RegioBank Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van 16 t/m 19 juli 2019. De organisatie kijkt ernaar uit om ook dan weer een waar fietsfeest te organiseren!

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Clubmanager Ellen Kroes over onstuimige groei bij golfclub De Gelpenberg:

“Teamsporters kunnen hier toch met een bal bezig zijn“. Het zag er in het voorjaar allemaal nog zo somber uit voor golfclub De Gelpenberg : het jubileumjaar leek door corona vol...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Geen EK-voetbal, maar wél de vv Sweel Jeugd Cup

Voorlopig geen EK-voetbal, Olympische Spelen en Wimbledon, maar zaterdag werd er op ‘’t Alterbarg gelukkig wél gestreden om de prestigieuze vv Sweel Jeugd Cup. De amateursport is door corona tot stilsta...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Spannende wedstrijden tijdens clubkampioenschappen LTC

Bij Tennisvereniging LTC Zweeloo werden onlangs de clubkampioenschappen Dames, Heren en Mix Dubbel 2020 gehouden. Het was een geslaagd kampioenschap met veel publiek en fantastische weersomstandighede...

dinsdag, 29 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto