.

.

 

.

Het allerlaatste optreden van DJ’s van DISCO 13-13

Goud van oud. Dat geldt zeker voor DISCO 13-13. Op velerlei verzoek komt de befaamde drive-in discotheek uit Oosterhesselen op zaterdag 29 september a.s. nog één keer in actie.‘Dit is wel echt ons allerlaatste optreden’, glimlacht voormalig diskjockey Johannes Hidding.

‘We zijn inmiddels op een leeftijd dat het mooi is geweest en we hebben het wel zo’n beetje gezien. Tegen dit ultieme verzoek van onze fans konden we echter geen nee zeggen.’

Waar anders dan in bar-dancing De Waog, de plek waar DISCO 13-13 in de jaren zeventig en tachtig met veel succes actief was, zal vanaf 21.00 uur de reünie plaatsvinden. Wie terugdenkt aan DISCO 13-13 zoemt automatisch in op muziek van de Scorpions, Bill Haley, Dire Straits en Stones.

Vertrouwde kameraden
Johannes Hidding is één van de mannen achter de formatie DISCO 13-13. Hij kan nu al genieten van de voorpret. ‘Evenals vijf jaar geleden hebben we al weer een aantal verzoeknummers binnengekregen. Dus we halen de spullen nog voor één keer uit het stof.’ Hidding staat uiteraard met zijn vertrouwde kameraden Henk Jalving en Harry Havinga achter de knoppen.

‘Muziek te luisteren’
In de jaren ‘70- en ‘80 was DISCO 13-13 een succesnummer. Hidding blikt nog even terug op de beginperiode. ‘In de 70-er jaren was het de bedoeling om in Oosterhesselen bij Havinga in het stookhok een muziekbandje op te richten. Dit werd echter een disco en hier kwamen veel leeftijdsgenoten samen om ‘muziek te luisteren’. Via een feestje van de plattelandsvrouwen, waar geluidsversterking nodig was en later op de avond ook voorzichtige dansmuziek en optredens bij muziekvereniging B.O.M. begonnen langzamerhand ook de optredens buiten het stookhok, maar dan over het algemeen met  voornamelijk ‘jeugd’ in de zaal.

Op de Zweeler Markt waren de optredens jaren achtereen een enorm succes. Verder op scholen en klassenfeestjes, bij de toenmalige cafetaria Ruif, het Jeugdgebouw (nu De Spil) in Zweeloo en op allerlei locaties die met de tractor bereikbaar waren.’

De Waog
Toen de drie dj’s eenmaal over een auto en chauffeur beschikten gingen ze verder van huis. Zo waren er diverse optredens in de provincie Drenthe, die goed werden ontvangen. ‘Rond 1976 waren we weer regelmatig te vinden in Oosterhesselen bij café Welgelegen en café Deen. Soms samen met bandjes, zoals Urban Heroes tijdens Zuidenveld.

Langzamerhand ging het drive-in gebeuren plaatsmaken voor een vaste stek in café De Waog, waar we jarenlang als DJ’s nog muziek hebben gedraaid.’

Johannes hoopt samen met zijn collega’s Henk en Harry vele oude bekenden een onvergetelijke avond te bezorgen, waar uiteraard weer veel jeugdherinneringen kunnen worden opgehaald. Ook is er onder meer een diapresentatie te zien van de reünie die in 2013 werd georganiseerd en natuurlijk van eerdere optredens.  Kijk voor meer info op de website: www.disco1313.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 september 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel