Artikel
Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. Etsen, tekeningen, schilderijen: model, portret, kinderen, landschap en dieren.

Het publiek zag een aaneenschakeling van echt vakwerk. Het geheel was sfeervol aangekleed met mooie bloemstukken van de hand van Els Stolte.

De voormalige teken- en wiskundeleraar heeft een grote passie voor tekenen en schilderen. Hij trekt erop uit om onderwerpen te zoeken en ter plekke vast te leggen, maar tekent ook wat hij toevallig tegenkomt. Zijn woonplaats Aalden biedt genoeg inspiratie voor zijn landschappen, dorpsgezichten en geportretteerde dieren.

Met oog voor detail zet Verweij zijn onderwerpen op papier en doek. Het werk oogt grafisch door het gebruik van etsdruktechniek en tekenpen in zwart-wit. Wanneer hij houtskool, pastelkrijt of acrylverf gebruikt, wordt zijn werk zachter en krijgt het een dromerige sfeer. Zo wordt een borstelig varken in zijn handen een knuffeldier. Kijk voor meer informatie op www.keesverweij.exto.nl

Het was voor de 32e keer dat er een “Klein Kerkenpad” werd georganiseerd. Hierin werd samengewerkt door de kerken in Aalden en Zweeloo, met nog vier andere Protestantse Kerken in deze regio.

In het verleden werd op twee dagen “Klein Kerkenpad “gehouden, maar door het teruglopen van het aantal bezoekers wordt dit nu op één dag georganiseerd. In de verschillende kerken werden exposities gehouden, waarop iedere kerk op haar eigen wijze  aandacht aan “Klein Kerkenpad” gaf.

In elke kerk was voor bezoekers een auto- of fietsroute beschikbaar, waarop de route langs de deelnemende kerken stond aangegeven. In vele gevallen werd het orgel bespeeld of kon worden bespeeld. Om 16.30 uur werd “Klein Kerkenpad” afgesloten met een Vesper in de Gereformeerde Kerk in Aalden.

Bijschrift foto: In De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 augustus 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Lex van Keulen exposeert in Aelder Meent

In de Aelder Meent is een bijzondere expositie ingericht met tekeningen van Lex van Keulen. De tentoonstelling telt veertig werken met IJslandse paarden en een aantal tekeningen van klassieke zeilschepen en ...

dinsdag, 13 november 2018

Lees verder

Martijn Kardol met ‘Bang’

Als eerste ooit won Martijn Kardol in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaretfestival en het Groninger Studentencabaretfestival. Met zijn debuut ‘Bang’ lost hij de verwachtingen moeiteloos in....

dinsdag, 6 november 2018

Lees verder

Paul de Munnik met een try-out van ‘Goed jaar’

Paul de Munnik komt na zijn geprezen solodebuut ‘Nieuw’ op vrijdag 16 november naar Theater Hofpoort met een try-out van zijn nieuwe album ‘Goed jaa...

dinsdag, 6 november 2018

Lees verder
Willekeurige foto