Artikel
Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. Etsen, tekeningen, schilderijen: model, portret, kinderen, landschap en dieren.

Het publiek zag een aaneenschakeling van echt vakwerk. Het geheel was sfeervol aangekleed met mooie bloemstukken van de hand van Els Stolte.

De voormalige teken- en wiskundeleraar heeft een grote passie voor tekenen en schilderen. Hij trekt erop uit om onderwerpen te zoeken en ter plekke vast te leggen, maar tekent ook wat hij toevallig tegenkomt. Zijn woonplaats Aalden biedt genoeg inspiratie voor zijn landschappen, dorpsgezichten en geportretteerde dieren.

Met oog voor detail zet Verweij zijn onderwerpen op papier en doek. Het werk oogt grafisch door het gebruik van etsdruktechniek en tekenpen in zwart-wit. Wanneer hij houtskool, pastelkrijt of acrylverf gebruikt, wordt zijn werk zachter en krijgt het een dromerige sfeer. Zo wordt een borstelig varken in zijn handen een knuffeldier. Kijk voor meer informatie op www.keesverweij.exto.nl

Het was voor de 32e keer dat er een “Klein Kerkenpad” werd georganiseerd. Hierin werd samengewerkt door de kerken in Aalden en Zweeloo, met nog vier andere Protestantse Kerken in deze regio.

In het verleden werd op twee dagen “Klein Kerkenpad “gehouden, maar door het teruglopen van het aantal bezoekers wordt dit nu op één dag georganiseerd. In de verschillende kerken werden exposities gehouden, waarop iedere kerk op haar eigen wijze  aandacht aan “Klein Kerkenpad” gaf.

In elke kerk was voor bezoekers een auto- of fietsroute beschikbaar, waarop de route langs de deelnemende kerken stond aangegeven. In vele gevallen werd het orgel bespeeld of kon worden bespeeld. Om 16.30 uur werd “Klein Kerkenpad” afgesloten met een Vesper in de Gereformeerde Kerk in Aalden.

Bijschrift foto: In De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 augustus 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Schenking van het Rijksmuseum naar Coevorden

Op woensdag 8 mei 2019 heeft het Stedelijk Museum Coevorden een schenking ontvangen van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het gaat om drie typen sabels, lichte en zware cavalerie, die vanaf cir...

maandag, 13 mei 2019

Lees verder

Theater Hofpoort Mrs. Einstein – Wanted!

De voorstelling van 17 mei a.s. is de laatste voorstelling van het theaterseizoen 2018-2019 in Hofpoort. Het belooft een geweldige afsluiting te gaan worden! Mrs. Einstein is terug! Linda, Paulette, Mar...

maandag, 13 mei 2019

Lees verder

Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen. De wandeling gaat langs een...

donderdag, 9 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto