Artikel
Prachtige expositie Kees Verweij in De Drieklank

Tijdens 32e editie van “Klein Kerkenpad”. In kerkelijk centrum De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een prachtige expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. Etsen, tekeningen, schilderijen: model, portret, kinderen, landschap en dieren.

Het publiek zag een aaneenschakeling van echt vakwerk. Het geheel was sfeervol aangekleed met mooie bloemstukken van de hand van Els Stolte.

De voormalige teken- en wiskundeleraar heeft een grote passie voor tekenen en schilderen. Hij trekt erop uit om onderwerpen te zoeken en ter plekke vast te leggen, maar tekent ook wat hij toevallig tegenkomt. Zijn woonplaats Aalden biedt genoeg inspiratie voor zijn landschappen, dorpsgezichten en geportretteerde dieren.

Met oog voor detail zet Verweij zijn onderwerpen op papier en doek. Het werk oogt grafisch door het gebruik van etsdruktechniek en tekenpen in zwart-wit. Wanneer hij houtskool, pastelkrijt of acrylverf gebruikt, wordt zijn werk zachter en krijgt het een dromerige sfeer. Zo wordt een borstelig varken in zijn handen een knuffeldier. Kijk voor meer informatie op www.keesverweij.exto.nl

Het was voor de 32e keer dat er een “Klein Kerkenpad” werd georganiseerd. Hierin werd samengewerkt door de kerken in Aalden en Zweeloo, met nog vier andere Protestantse Kerken in deze regio.

In het verleden werd op twee dagen “Klein Kerkenpad “gehouden, maar door het teruglopen van het aantal bezoekers wordt dit nu op één dag georganiseerd. In de verschillende kerken werden exposities gehouden, waarop iedere kerk op haar eigen wijze  aandacht aan “Klein Kerkenpad” gaf.

In elke kerk was voor bezoekers een auto- of fietsroute beschikbaar, waarop de route langs de deelnemende kerken stond aangegeven. In vele gevallen werd het orgel bespeeld of kon worden bespeeld. Om 16.30 uur werd “Klein Kerkenpad” afgesloten met een Vesper in de Gereformeerde Kerk in Aalden.

Bijschrift foto: In De Drieklank was afgelopen donderdag tijdens “Klein Kerkenpad” een expositie te zien van Kees Verweij. Veelzijdig qua techniek, veelzijdig qua onderwerpen. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 augustus 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Nieuwsbrief Zuidenveld

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en ...

woensdag, 20 maart 2019

Lees verder

Veur Folk veur Folk én vrijwilligersfeest

Op zaterdag 30 maart krijgen we alvast een voorproefje van de 25e editie van het Folk veur Volk festival. Tijdens het zogenaamde Veur Folk veur Folk Festival kunnen Folk-liefhebbers alvast weer in...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Tekencursus: Stilleven met Garnizoenssoldaat

In het kader van het Rembrandtjaar en geïnspireerd door de grote Meester, biedt het Stedelijk Museum Coevorden een driedelige workshop houtskooltechnieken aan. Tijdens les één en les twee wordt de dee...

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto