Artikel
Hof van Been toneel van topsport én gezellige hippische visite

Nieuw hippisch evenement ‘De Drie’ succesvol in de steigers gezet. De tweede zondag van augustus is in Zweeloo traditiegetrouw ingeruimd voor de paardensport. Nadat het Masters Springen van de hippische kalender verdween, leek het erop dat de Hof van Been 12 augustus leeg en verlaten zou blijven.

Niets bleek minder waar, want tot ieders verrassing was er afgelopen zondag flink wat reuring aan de Hoofdstraat in Zweeloo.   

Paar dagen voorbereidingstijd
De drie nestors van het populaire evenement trokken de stoute schoenen aan. Het bleek een gouden greep. In een paar dagen tijd werd een nieuw compact hippisch evenement in de steigers gezet: De Drie. Verwijzend naar drie hindernissen, de drie organisatoren Albert Renting, Willem Schepers en Joop Timmer, driehonderd euro prijzengeld en drie dagen voorbereidingstijd.

Eén grote hippische visite
Geen imposante piste met tribunes en geen vijftien combinaties, maar wel sfeer en gezelligheid. Daar is het volgens Joop Timmer ook vooral om te doen. ‘Het moet één grote hippische visite worden, met uiteraard wel een wedstrijdelement. De sport is echter niet prioriteit, want vooral de randvoorwaarden moeten in orde zijn. Dat is heel belangrijk voor een eigen gezicht. We hebben hier in het hartje van Zweeloo de beschikking over een fantastisch buitenconcours met een hele informele uitstraling en sfeer. We gaan bescheiden van start, met drie hindernissen en een hoofdprijs van 300 euro. Vooral de eer telt.’

Knipoog naar het verleden
In de Hof van Been keek Timmer zondagmiddag zeer tevreden naar de ambiance. ‘Hindernissen zijn er om genomen te worden’, zegt hij met een knipoog naar het verleden.’ De paardensportman in hart en nieren wil niet terugkijken, maar hij vindt het jammer dat de Masters Springen Zweeloo van de kalender is verdwenen.

Magneet voor paardensportliefhebbers
Joop Timmer is er duidelijk over: ‘Paardensport hoort gewoon bij Zweeloo. Op de tweede zondag van augustus moeten we een traditie in ere houden. In welke vorm dan ook. Zweeloo is echt een magneet voor paardensportliefhebbers. Dat heeft het recente verleden bewezen. We willen dit eendaagse evenement graag ieder jaar op touw zetten.’

Sterke indruk
Timmer en c.s. zagen tot hun verrassing dat hun Facebook-bericht over een doorstart van het hippisch evenement de afgelopen dagen al meer dan 15.000 keer was bekeken. ‘Dat zegt veel over de betrokkenheid. We kregen tot ver over de provinciegrenzen positieve reacties. Er hebben zelfs mensen spontaan hun diensten aangeboden. Hartverwarmend! Dat gold ook voor de acht ruiters en amazones die zondagmiddag onder prima omstandigheden in de Hof van Been in de ring kwamen. Ze lieten een bijzonder sterke indruk achter:

Timmer was blij dat hij op ieders medewerking kon rekenen. Zo stelden de oud-bestuursleden van Masters Springen Zweeloo materiaal beschikbaar en werd de geluidsinstallatie geleverd door de Alterbergruiters. ‘Zweeloo op zijn best’, zei Timmer met een glimlach.

Goed gesternte
‘De Drie’ ging zondag dus onder een goed gesternte van start: een nieuw springevenement, een eerlijke wedstrijd door en voor liefhebbers. Een paar honderd belangstellenden kwamen in de Hof van Been op visite. En zo beleefde Masters Springen een doorstart, dankzij de Drie nestors en de talrijke vrijwilligers.

Alexander Chitty
De eerste editie van ‘De Drie 2018’ werd zondagmiddag gewonnen door springruiter Alexander Chitty. Hij stuurde zijn machtig springend paard over een olympische hoogte van 1.85 meter. De overige deelnemers waren Anouk Vos, Carmen Bakker, Lars Wonder, Annelinde Hoving, Mike Brandt, Tom Werkman en Melissa Mol.

Bijschrift foto: Springruiter Alexander Chitty bezig aan zijn winnende sprong over de 1.85 meter hoge hindernis. Een Olympische hoogte. (Foto: Hans Jansen)

Bijschrift: Joop Timmer (voorgrond) kijkt met spanning naar de finale van 'De Drie', waarin Alexander Chitty de hoofdrol voor zich opeist. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d.14 augustus 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Clubmanager Ellen Kroes over onstuimige groei bij golfclub De Gelpenberg:

“Teamsporters kunnen hier toch met een bal bezig zijn“. Het zag er in het voorjaar allemaal nog zo somber uit voor golfclub De Gelpenberg : het jubileumjaar leek door corona vol...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Geen EK-voetbal, maar wél de vv Sweel Jeugd Cup

Voorlopig geen EK-voetbal, Olympische Spelen en Wimbledon, maar zaterdag werd er op ‘’t Alterbarg gelukkig wél gestreden om de prestigieuze vv Sweel Jeugd Cup. De amateursport is door corona tot stilsta...

dinsdag, 27 oktober 2020

Lees verder

Spannende wedstrijden tijdens clubkampioenschappen LTC

Bij Tennisvereniging LTC Zweeloo werden onlangs de clubkampioenschappen Dames, Heren en Mix Dubbel 2020 gehouden. Het was een geslaagd kampioenschap met veel publiek en fantastische weersomstandighede...

dinsdag, 29 september 2020

Lees verder
Willekeurige foto