.

.

 

.

52ste expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 oktober tot en met 4 november a.s. in de kerk van Zweeloo. Tijdens deze 52e editie van de kunsttentoonstelling zijn er schilderijen te zien van Toon Blokland en keramisch werk van Jessica Lelieveld.

Toon Blokland. Eind jaren tachtig is Toon begonnen met schilderen. Hij is een autodidact. Hij hecht hier zeer aan omdat hij denkt op die manier tot een meer persoonlijke expressie te kunnen komen.. Aanvankelijk schilderde Toon Franse dorpjes en landschappen op een kleurrijke en impressionistische  manier. Gaandeweg ontstonden ook meer abstracte werken, die uiteindelijk de overhand hebben gekregen. Er ontstond een meer intuïtieve manier van werken. Toon schildert vanuit een voorop bedacht plan. Voor een goed voelend eindresultaat zijn structuur, vlakverdeling, kleur en balans van de afbeelding belangrijk. Toon vindt het belangrijker dat de toeschouwer geraakt of geprikkeld wordt om zelf te gaan fantaseren.                     

Jessica Lelieveld. Sinds 2005 is zij kunstenaar. Inspiratie haalt Jessica uit haar directe omgeving. Het prachtige en weidse Groninger Land. Zij houdt van de ruimte, de verten, de horizon en van het Reitdiep waaraan zij woont. Jessica proeft hier vrijheid. Naast deze elementen wordt zij geboeid door het thema Tijd. Tijd bindt haar….. Ritme van dag en nacht, seizoenen maar ook wérk, afspraken. Vrijheid in gebondenheid wil Jessica verbeelden in haar werk, in haar kommen. Jessica werkt met name met keramiek. Zij mag graag combineren met andere materialen. Momenteel werkt zij aan een serie wandobjecten Keramiek met Vilt. Jessica is tevens creatief begeleidster van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, werkzaam in Norg.

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 12 oktober om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom op de openingsavond èn op de overige dagen van deze expositie. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.                           

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 oktober 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel