.

.

 

.

‘Highschool ideale manier om mij voor te bereiden op vervolgstudie’

Je 16-jarige dochter naar Amerika laten gaan is een hele stap. De dochter van Eva en Rob Appeldoorn had het al jaren in haar hoofd: Mellanie wilde graag een jaar in Amerika wonen en naar school gaan. Op 8 augustus j.l. was het zover: haar reis naar Amerika ging van start. We doen regelmatig verslag van de avonturen van Mellanie, maar berichten ook hoe het met thuisfront gaat.

Op het moment dat Mellanie op de plaats van bestemming was, zagen Eva en Rob al snel leuke berichten verschijnen van en met het gastgezin. De eerste week waren ze er bijna de hele dag mee bezig en vroegen ze zich af  hoe zou het gaan en wat ze zou doen? Thuis is het vreemd leeg, maar gelukkig wordt de leegte ingevuld door hun Italiaanse gastdochter Marta. En wetende dat hun dochter het in Amerika heel goed naar haar zin heeft, maakt het ook allemaal iets comfortabeler. Eva en Rob zijn er nu aan gewend en is het oké. Het liefst willen ze elke dag wel even weten hoe het gaat en wat ze doet In het gezin en op school. Helaas zijn de contacten beperkt.

Niet zenuwachtig
Mellanie is na een weekje met heimwee inmiddels helemaal ondergedompeld in de Amerikaanse way of life. Ze geniet met volle teugen en de eerste maand is omgevlogen. Vanuit Live Oak doet ze verslag. ‘Voorafgaande aan de trip was ik eigenlijk niet echt zenuwachtig, maar had er juist heel erg veel zin in. Ik vloog met twee andere jongens en de reis verliep goed. Op het vliegveld in Los Angeles heb ik een Italiaans meisje ontmoet en zij woont ook in Live Oak en wij gaan ook samen naar dezelfde school.‘

Veel afleiding
Mellanie verblijft in de regio Silver & Gold : California en Nevada. ‘De eerste paar dagen heb ik vooral veel van de omgeving van Live Oak gezien en had ik eerlijk gezegd wel erg last van heimwee. Gelukkig was er in de eerste week veel afleiding en kon ik minder met de gedachten naar Aalden afdwalen. Verder stond de Arrival Orientation (kennismaking met school en studenten/red) op het programma, waar alle andere uitwisselingsstudenten uit mijn regio ook aanwezig waren.’

Ideale manier van onderwijs
‘De school is heel leuk en heb het er dan ook erg naar mijn zin. In Amerika bieden scholen  veel verschillende vakken aan. Dit is voor mij een ideale manier om mezelf voor te bereiden op mijn vervolgstudie straks in Nederland. Ik heb de vakken AP Biology, Anatomy & Physiology, U.S History, English 11, Math 2, Math 2 Intervention en Spanish 1. Iedereen bij mij op school is trouwens heel nieuwsgierig en geïnteresseerd naar Nederland. Ik moet dan ook veel vragen beantwoorden  Ik heb mijn leraar Spaans inmiddels al flink wat Nederlandse woorden geleerd. De eerste periode moest ik wel een beetje wennen aan het ritme van de lessen. Bovendien gaat het er hier iets strenger aan toe dan bij ons.

Sport vanuit school
Ik heb mij ook ingeschreven voor vier clubs, Block LO, Key Club, Shakespeare club en Environmental club.  Het is heel jammer dat we in Nederland geen sporten hebben vanuit school, omdat dit echt een manier is om makkelijk vrienden te maken. Het verenigt niet alleen het team, maar de hele school. Dit heeft mijn ervaring tot nu toe zo veel beter gemaakt. In mijn vrije tijd maak ik samen met mijn gastgezin vaak leuke uitstapjes. Zo heb ik al redelijk veel van Amerika gezien. We zijn onder meer naar Six Flags geweest en hebben daar een dolfijnen- en tijgershow bekeken.’

Ik stuur snel een nieuwe update. Een hartelijke groet, Mellanie Appeldoorn

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 oktober 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel