Artikel
Perfect zwemseizoen ten einde!

Het zit er op! Het prachtige zwemseizoen 2018 is voorbij. Het ene na het andere record sneuvelde dit seizoen: snelste 15.000-ste bezoeker, meeste zwemmers op één ochtend, drukste week ooit. Uiteindelijk resulteerde dit in het geweldige nieuwe record van 21.011 bezoekers in het zwemseizoen 2018. Nog nooit eerder in het bestaan van Stichting Zwembad Zweeloo hebben zoveel bezoekers de kassa gepasseerd.

Moei’t ok zulf weer schoonmaak’n
Afgelopen vrijdagochtend werd de laatste zwemochtend traditioneel afgesloten met “koffie en krentenstoet”, aangeboden door het bestuur van Zwembad Zweeloo. Daarnaast ‘natuurlijk’ een ludieke act van het badpersoneel van de Aelderzwemschool: Op verzoek van de mannen van de groenploeg waren 2 poetspoezen (juffrouw Janny en juffrouw Janny) ingehuurd om de hele ochtendzwemploeg een verplichte poetstoets af te nemen waarna ze met elkaar het bad vakkundig konden reinigen. Vele handen maken licht werk. Of zoals de ene juffrouw Janny het zo plastisch verwoordde: “Ai de bende versmeert, moei’t ok zulf weer schoonmaak’n”. Hilariteit alom!


Bijschrift foto: De poetspoezen juffrouw Janny en juffrouw Janny zorgen ervoor dat niemand onder de poetstoets uit kwam.

Heerlijk zwemwater
Zondagmiddag was het zwemseizoen definitief voorbij en ondanks dat badmeester Nick het zwembad al voorzichtig liet leeglopen en het waterpeil inmiddels al een halve meter was gedaald, genoten Steyn Brinks en de broertjes Zhi-Long en Qike Nijenbanning nog steeds van het heerlijke zwemwater.


Bijschrift foto: Steyn Brinks genoot als laatste dit seizoen van het zwemwater.

Geen betere zomer kunnen wensen!
Zwembad Zweeloo had zich natuurlijk ook geen betere zomer kunnen wensen in het jaar dat het 85-jarig bestaan werd gevierd en het prachtige nieuwe gebouw, mogelijk gemaakt door de projectgroep Samen, officieel werd geopend en de zonnecollectoren en zonnepanelen voor het eerst in gebruik werden genomen. De penningmeester moet de balans natuurlijk nog opmaken maar we kunnen nu al rustig stellen dat het in alle opzichten een topseizoen is geweest. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder het badpersoneel van de Aelderzwemschool, de financiële steun van onze donateurs en natuurlijk de geweldige inzet van de meer dan 100 vrijwilligers die zich jaarlijks belangeloos inzetten voor het voortbestaan van ons mooie zwembad.

Het bestuur kijkt vol trots terug op een geweldig seizoen. “Alleen samen staan we sterk” is ons motto en dat hebben we dit jaar weer op alle fronten bewezen. We zijn trots op ons zwembad en trots op onze vrijwilligers. Allen heel hartelijk dank voor jullie inzet en hopelijk tot volgend jaar!

Bestuur Zwembad Zweeloo

Silvia Hollander, Olfred Nijenbanning, Jan Seubring, Annemiek Vorsteveld en Nico Westerhuis.

Bijschrift foto: Na het zwemmen genoten de ochtendzwemmers van een lekker bakje koffie met krentenstoet

Tekst bij foto 3: Menig ochtendzwemmer onderging zelf ook een grondige poetsbeurt van Janny & Janny.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Jaap en Jorn Scholing winnen 13e editie Beach-toernooi

Jaap en Jorn Scholing hebben zaterdagavond bij de mannen de 13e editie van het Zweeler Beach-voetvolleybaltoernooi op hun naam geschreven. In de finale was het duo te sterk voor Twan Jalving...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

Avondvierdaagse start 1 avond vanuit Zweeloo

Op 25 , 26, 27 en 28  juni a.s. wordt er in onze omgeving weer de Avondvierdaagse Oosterhesselen, Gees, Zwinderen E.O. georganiseerd. Voor ons, lezers van OEK, is dat E.O. &ls...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

vv Sweel haalt ruim 2.500 euro op voor NCFS

vv Sweel heeft vorige maand tijdens tal van sponsoracties meer dan 2.500 euro opgehaald voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De stichting maakt zich sterk voor mensen met de taaisli...

woensdag, 12 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto