Artikel
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.

Dertig schilders gingen aan de slag om ‘plein air’ een mooie plek vast te leggen. Tijdens hun werk keek een groep toe die, onder begeleiding van een gids, de speciale TIP kunstwandeling maakte langs de mooie plekken, die voor schilders een grote inspiratiebron vormen.

Daarnaast werd er in de tuin van Oud Aalden 5 onder grote belangstelling volop muziek gemaakt en gezongen en konden bezoekers aan de tuin zich verwonderen bij het bijzondere quilt. De dag werd afgesloten in De Drieklank waar tijd was voor een praatje met de kunstenaars en het resultaat kon worden bekeken.

Bijschrift foto: Oud-Aalden was afgelopen zaterdag tijdens de Schilderontmoetingsdag een geliefkoosd domein voor de amateurkunstenaars. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

Bijschrift foto: Uiteraard mocht Eva niet ontbreken: hét symbool van Zweeloo Kunstenaarsdorp. Ze werd dit keer vergezeld met drie vriendinnen, eveneens in ‘Eva’s kostuum.'  Op de foto v.l.n.r. Giny Sulman, Anke Kamman, Dies Mogesomp en Beatrix Copier. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Lex van Keulen exposeert in Aelder Meent

In de Aelder Meent is een bijzondere expositie ingericht met tekeningen van Lex van Keulen. De tentoonstelling telt veertig werken met IJslandse paarden en een aantal tekeningen van klassieke zeilschepen en ...

dinsdag, 13 november 2018

Lees verder

Martijn Kardol met ‘Bang’

Als eerste ooit won Martijn Kardol in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaretfestival en het Groninger Studentencabaretfestival. Met zijn debuut ‘Bang’ lost hij de verwachtingen moeiteloos in....

dinsdag, 6 november 2018

Lees verder

Paul de Munnik met een try-out van ‘Goed jaar’

Paul de Munnik komt na zijn geprezen solodebuut ‘Nieuw’ op vrijdag 16 november naar Theater Hofpoort met een try-out van zijn nieuwe album ‘Goed jaa...

dinsdag, 6 november 2018

Lees verder
Willekeurige foto