Artikel
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.

Dertig schilders gingen aan de slag om ‘plein air’ een mooie plek vast te leggen. Tijdens hun werk keek een groep toe die, onder begeleiding van een gids, de speciale TIP kunstwandeling maakte langs de mooie plekken, die voor schilders een grote inspiratiebron vormen.

Daarnaast werd er in de tuin van Oud Aalden 5 onder grote belangstelling volop muziek gemaakt en gezongen en konden bezoekers aan de tuin zich verwonderen bij het bijzondere quilt. De dag werd afgesloten in De Drieklank waar tijd was voor een praatje met de kunstenaars en het resultaat kon worden bekeken.

Bijschrift foto: Oud-Aalden was afgelopen zaterdag tijdens de Schilderontmoetingsdag een geliefkoosd domein voor de amateurkunstenaars. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

Bijschrift foto: Uiteraard mocht Eva niet ontbreken: hét symbool van Zweeloo Kunstenaarsdorp. Ze werd dit keer vergezeld met drie vriendinnen, eveneens in ‘Eva’s kostuum.'  Op de foto v.l.n.r. Giny Sulman, Anke Kamman, Dies Mogesomp en Beatrix Copier. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Zuidenveldfeest juli 2019

Op verzoek van OEK verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar tweede bij...

dinsdag, 15 januari 2019

Lees verder

"Door mijn lens"

Fotocollectief f8 opent op zaterdag 12 januari 2019 om 16.00 uur de nieuwe foto expositie “Door mijn lens” in de Aelder Meent in Aalden. Een expositie van diversiteit, door een aan...

dinsdag, 8 januari 2019

Lees verder

Historische Vereniging (HVZ) komt met boek over rijke geschiedenis van de voormalige gemeente Zweeloo

Het is een enorm cliché, maar toch, de tijd vliegt voorbij. Het lijkt al weer eeuwen geleden dat het sein over en sluiten klonk voor de gemeente Zweeloo. Veel inwoners had...

dinsdag, 8 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto