Artikel
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.

Dertig schilders gingen aan de slag om ‘plein air’ een mooie plek vast te leggen. Tijdens hun werk keek een groep toe die, onder begeleiding van een gids, de speciale TIP kunstwandeling maakte langs de mooie plekken, die voor schilders een grote inspiratiebron vormen.

Daarnaast werd er in de tuin van Oud Aalden 5 onder grote belangstelling volop muziek gemaakt en gezongen en konden bezoekers aan de tuin zich verwonderen bij het bijzondere quilt. De dag werd afgesloten in De Drieklank waar tijd was voor een praatje met de kunstenaars en het resultaat kon worden bekeken.

Bijschrift foto: Oud-Aalden was afgelopen zaterdag tijdens de Schilderontmoetingsdag een geliefkoosd domein voor de amateurkunstenaars. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

Bijschrift foto: Uiteraard mocht Eva niet ontbreken: hét symbool van Zweeloo Kunstenaarsdorp. Ze werd dit keer vergezeld met drie vriendinnen, eveneens in ‘Eva’s kostuum.'  Op de foto v.l.n.r. Giny Sulman, Anke Kamman, Dies Mogesomp en Beatrix Copier. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Stedelijk Museum Coevorden krijgt twee kunstwerken geschonken

Voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ zijn er door acht kunstenaars diverse kunstwerken gemaakt. Naar aanleiding van een door hun gekozen collectieobject of verhaal over Coevorden hebben zij een nie...

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder

'Wat heeft pompoen met kunst van doen......?'

Zweeloo Kunstenaarsdorp Lustrumactiviteit in Wezup. Eva, ‘het smoel’ van Kunstenaarsdorp Zweeloo, was afgelopen zaterdag ook in Wezup aanwezig. In duplo. Bij de pompoenen, waar deelnemers een stilleven van konden maken, om te f...

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder

Nieuwe oktober-tour Roon Staal

Zanger en componist Roon Staal toert in oktober met een nieuw programma langs 17 locaties door Nederland. Tijdens de komende Tour zal er een nieuw album gepresenteerd worden....

dinsdag, 18 september 2018

Lees verder
Willekeurige foto