Artikel
Oud-Aalden en molen geliefkoosd domein Schilders ontmoetingsdag
De jaarlijkse Schilders ontmoetingsdag van TIP vond dit jaar plaats op en rond de Brink in Oud Aalden en bij de Jantina Hellingmolen. Deze keer in september als onderdeel van de tweede lustrumactiviteit van Kunstenaarsdorp Zweeloo dat haar vijfjarig bestaan viert.

Dertig schilders gingen aan de slag om ‘plein air’ een mooie plek vast te leggen. Tijdens hun werk keek een groep toe die, onder begeleiding van een gids, de speciale TIP kunstwandeling maakte langs de mooie plekken, die voor schilders een grote inspiratiebron vormen.

Daarnaast werd er in de tuin van Oud Aalden 5 onder grote belangstelling volop muziek gemaakt en gezongen en konden bezoekers aan de tuin zich verwonderen bij het bijzondere quilt. De dag werd afgesloten in De Drieklank waar tijd was voor een praatje met de kunstenaars en het resultaat kon worden bekeken.

Bijschrift foto: Oud-Aalden was afgelopen zaterdag tijdens de Schilderontmoetingsdag een geliefkoosd domein voor de amateurkunstenaars. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

 

Bijschrift foto: Uiteraard mocht Eva niet ontbreken: hét symbool van Zweeloo Kunstenaarsdorp. Ze werd dit keer vergezeld met drie vriendinnen, eveneens in ‘Eva’s kostuum.'  Op de foto v.l.n.r. Giny Sulman, Anke Kamman, Dies Mogesomp en Beatrix Copier. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 september 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dood & Begraven

Er zijn bibliotheken vol geschreven over de manieren waarop een cultuur met de dood en de overledenen omgaat. Verslagen van, en studies over, de manier waarop nabestaanden omgingen met de lij...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Kinderkasteelrondleiding

Door het Stedelijk Museum Coevorden wordt er speciaal voor kinderen een rondleiding in het kasteel georganiseerd. Deze vindt plaats tijdens de meivakantie op zondag 28 april 201...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Eerste veiling tekeningen Yvonne Brill al goed voor duizend euro

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Atrium van RTV Drenthe in Assen is zaterdag het 150e boek van Yvonne Brill gepresenteerd. Uit handen van de 76-jarige kinderboekenschrijfster uit Aalden ontving directe...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto