Artikel
Sweelpop maakt naam waar als ‘gezelligste festival van Drenthe’

Het sfeertje in popstadion ‘t Alterbarg was afgelopen vrijdagavond weer enorm tof. Ruim 1.300 bezoekers genoten met volle teugen van de gezellige sfeer. De spontaniteit en energie van de bands werkten zeer aanstekelijk. Op sportpark ‘t Alterbarg waren optredens van De Bökkers, Jebroer, Lijn7 en Sorry John.

Meer dan tachtig vrijwilligers waren in touw om Sweelpop tot een succes te maken. Imponerend om te zien hoe Stichting Sweelpop in teamverband dit popfestival in deze vorm jaarlijks weet te bewerk- stelligen. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en met een bewonderenswaardig stukje collegialiteit. Op de foto staat maar een klein deel van de vrijwilligers. Speciaal voor Sweelpop werd oud-voorzitter Mart Seubring vanuit Portugal ingevlogen en deed dienst als barkeeper'.

Het contracteren van de boerenrockband De Bökkers, oftewel ‘Schorem uit de schiettente’ zoals op de vrachtwagen staat, bleek een gouden greep. Jebroer zorgde voor actuele hiphop. Foute hits waren te horen van Die Verrückte Stunde, bekend van ‘Evers staat op’ op Radio 538. Op het tweede podium van Sweelpop was Lijn7 ditmaal de band, die de rode draad vormde. Het festival werd geopend door de band Sorry John uit Emmen.

Sweelpop heeft veel gezichten. Het is niet alleen de muziek die boeit. Het is vooral de saamhorigheid die ontstaat onder de bezoekers die in een ontwapenende entourage een avondje heerlijk uit hun dak gaan.

Het jaarlijks popfestival bood vrijdagavond weer in alle opzichten. een fraaie staalkaart van wat mooi en spannend is in het huidige popaanbod. Het moest dan ook wel raar lopen wilde Sweelpop óók dit jaar geen topeditie beleven.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt zeker voor Sweelpop. Vrijdagavond waren veel jeugdige fans in popstadion ‘t Alterbarg present.

Foto's: Ruud Janse Fotografie

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 september 2018

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Dood & Begraven

Er zijn bibliotheken vol geschreven over de manieren waarop een cultuur met de dood en de overledenen omgaat. Verslagen van, en studies over, de manier waarop nabestaanden omgingen met de lij...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Kinderkasteelrondleiding

Door het Stedelijk Museum Coevorden wordt er speciaal voor kinderen een rondleiding in het kasteel georganiseerd. Deze vindt plaats tijdens de meivakantie op zondag 28 april 201...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder

Eerste veiling tekeningen Yvonne Brill al goed voor duizend euro

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Atrium van RTV Drenthe in Assen is zaterdag het 150e boek van Yvonne Brill gepresenteerd. Uit handen van de 76-jarige kinderboekenschrijfster uit Aalden ontving directe...

dinsdag, 16 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto