.

.

 

.

Laatste kans: bezoek het InspiratieThuis in Schoonoord!

2 juni 2017 werd aan de Stortstraat 13 in Schoonoord het InspiratieThuis geopend. Een modelwoning waarin verschillende mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen getest kunnen worden. Inwoners van de gemeente Coevorden die nog niet in dit inspiratiehuis zijn geweest, hebben nog tot het einde van dit jaar de kans om deze woning te bezoeken. De modelwoning sluit namelijk eind 2018.

Voorheen verhuisde men op het moment dat er echt zorg nodig was naar een verzorgingstehuis of verpleeghuis. Nu is dat niet meer zo. Mensen zijn gehecht aan hun eigen plek en willen daar het liefst zo lang mogelijk blijven wonen. Met een paar slimme aanpassingen en naar verhouding lage kosten is dit voor veel bewoners mogelijk.

Er zijn verschillende kleine aanpassingen mogelijk aan een woning, zodat de bewoner prettiger kan wonen. Een tweede trapleuning, een hogere toiletpot, automatische raamopener of comfortsloten. Maar ook grotere aanpassingen, want wanneer traplopen moeilijker wordt, is de ThuisBest huislift een mooie oplossing.

Kom nog even langs!
Bewoners van de gemeente Coevorden die het InspiratieThuis aan de Stortstraat 13 in Schoonoord nog willen bezoeken, kunnen daar terecht op de volgende momenten:

. Woensdagochtend: 21 november, 5 en 19 december tussen 10:00 en 12:00 uur;

. Donderdagmiddag: 15 en 29 november en 13 en 27 december tussen 14:00 en 15:00 uur.

Ook is het mogelijk om op een ander moment langs te komen of met een groep het InspiratieThuis te bezoeken. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 0593 564600.

Meer informatie over langer thuis wonen in Coevorden vindt u op https://coevorden.langzultuwonen.nl/

RTV Drenthe was onlangs op bezoek in het InspiratieThuis. Klik hier voor het filmpje.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel